Hasta Ve Engelli Aile Bireylerine Bakan Liseli Besime Yardım Bekliyor

Adıyaman’da hasta kardeşi ve annesi ile engelli babasına bakan, ayrıca ev işlerine de koşturan lise son sınıf öğrencisi Besime Erdoğan, kardeşinin ve annesinin tedavi olması, kendisinin de eğitim hayatına iyi şartlarda devam edebilmesi için yardım bekliyor.

Hasta Ve Engelli Aile Bireylerine Bakan Liseli Besime Yardım Bekliyor
İmam Ağa Mahallesi 19119 Sokak’ta ikamet eden 17 yaşındaki Besime Erdoğan, babası ve erkek kardeşinin engelli, annesinin de hasta olmasından dolayı kendi çabasıyla hem okumaya çalışıyor hem de ailesine bakıyor.

Kızları Besime’nin kendilerine baktığını söyleyen doğuştan bedensel engelli baba Mehmet Erdoğan, 4 çocuğundan 3’üncüsü olan 7 yaşındaki oğlu Cebrail Erdoğan’ın kemik erimesi hastalığına yakalandığını ve tedavi edilebilmesi için yetkililerden yardım beklediğini belirtti.

Bedensel engelinden dolayı çalışamayan ve 3 ayda bir aldığı bin 700 TL maaşla 3 çocuğunu okutup evi geçindirmeye çalışan Mehmet Erdoğan, tek isteklerinin Cebrail’in tedavi edilmesi olduğunu söyledi.



Eşi Semra Erdoğan’ın da kemik erimesi ve farklı hastalıklarından dolayı ev işlerini yapamadığını, evin bütün işlerine 17 yaşındaki Besime’nin koşturduğunu vurgulayan Mehmet Erdoğan, “Benim 4 tane çocuğum var eşim hasta, çocuğum da hasta. Bend e engelliyim kızım bize bakıyor. Kız da okula gidiyor, okuldan sonra kardeşlerine bakıyor. İşte çocuk hasta 4 yıldır dolaştırıyorum. Hiçbir çare bulamadık bunun için yardım istiyorum. 3 aylık bir maaşla 4 çocuğu nasıl besleyeceğiz 6 kişiyiz, yardım istiyoruz. Besime okula gidip geliyor, zamanı geçiyor. Gece 3.00’e, 4.00’e kadar ders çalışıyor. Sabah saat 6.30’da tekrardan okula. Bize bu şekilde bakıyor.O olmazsa annesi bir şey kaldıramaz” dedi.

Besime’nin omuzlarındaki yükün ağır olduğunu söyleyen anne Semra Erdoğan, “Bulaşık yıkıyor, çamaşır yıkıyor, ev yemeği yapıyor, çocuklara bakıyor, ders yaptırıyor, kendisi de arada ders çalışıyor. Yetişemiyor ama yavrucak” ifadelerini kullandı.

Tek hayalinin doktorluk olduğunu ve omuzlarındaki yükü taşımaya mecbur olduğunu söyleyen Besime Erdoğan ise “Okuldan eve gelip anneme, babama yardım ediyorum. Kardeşlerime yardım ediyorum. Biraz zor olsa da yapıyorum. Kardeşimin iyileşmesini istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum, bugüne kadar kimden yardım istesem yapmadı, sadece onun iyileşmesini istiyorum. Bize yardım ederseniz çok iyi olur” şeklinde konuştu.



Doktor olup kardeşi gibi hasta olanlara yardım etmek istiyor

Okumaya ve ev işi yapmaya mecbur olduğunu belirten Besime Erdoğan, "Son sınıf öğrencisiyim lisede, hedefim doktor olmak aslında çünkü kardeşim hasta. Belki ben bir gün onun gibi hasta olanlara yardım edebilirim. Bu yüzden istiyorum zaten. Bunu yapmam için bana yardım etmeniz lazım o yüzden lütfen yardım edin. Evde temizlik yapıyorum, tabi fırsat bulursam çünkü okula gidiyorum, ders çalışıyorum. Yemek yapıyorum bazen bildiğim kadarıyla. Kardeşlerime bakıyorum, tabi mecburum bunları yapmaya. 17 yaşındayım bugüne kadar yaptım alıştım yani. Sırtımda mecburum yani ama eğer doktor olursam başkalarına yardım ederim o zamanda zorluk biter yani. O günün hayaliyle okuyorum” cümlelerini kullandı.
Kaynak: İHA