GÜNDEM / 15 Ocak 2018

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan'da Kazan Soda Elektrik Fabrikasının açılışını yapacak, partisinin genel merkezinde AK Parti MYK toplantısına katılacak.

(Ankara/13.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİBAP) 13. Konferansı'na katılmak üzere İran'a gidecek.

(Ankara) (Fotoğraflı)

3- Başbakan Binali Yıldırım, TESK hizmet binasında düzenlenecek "Türkiye Esnaf Buluşması"na katılacak.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince düzenlenen "OHAL'de Yeter Forumu"nun açılışında konuşacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Akılcı Antibiyotik Kullanımı Tanıtım Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Maliye Bakanı Naci Ağbal, "2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri"ne ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul Projesi'nde gelinen son durumu ve proje güzergahını açıklayacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, 2017 yılı ekim ayına ilişkin işgücü istatistikleri ile aynı yılın aralık ayına ait tarım ürünleri üretici fiyat endeksini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanada'da Vancouver Başkonsolosluğunun açılış törene katılacak, Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek.

(Vancouver)

2- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye'de Beşar Esed rejimi ve destekçisi güçlerin İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki saldırıları takip ediliyor.

(İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Trabzon'da iniş yaptıktan sonra pistten çıkarak denize metreler kala durabilen uçakla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Trabzon) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ davaları

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135'i tutuklu 143 sanığın yargılanmasına İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu üyelerinin yargılandığı dava, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulunda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında kursiyer ve rütbelilerin de bulunduğu 164 sanığın yargılandığı davaya Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Kocaeli'de, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 86 sanığın 5. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmasına devam edilecek.

(Kocaeli/09.00)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Tematik Kış Kampları kapsamında, Ar-Ge İnovasyon Kampı'nın Kocaeli Ticaret Odası'ndaki açılış programına katılacak.

(Kocaeli/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Süper Lig kulüplerinin sezonun ikinci yarı hazırlıkları ve ara transfer çalışmaları izleniyor.

- İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, Barcelona'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı milli futbolcu Arda Turan için kulüp tesislerinde imza töreni düzenleyecek.

(İstanbul/10.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Bakanlıktan tarımsal desteklere sıkı denetim

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba:

- "Bakanlık olarak tarımsal desteklerin yerine ulaşıp ulaşmadığına ilişkin çok büyük kontrollerimiz olacak"

- "Eğer verdiğimiz destekler yanlış yerlere gittiyse onun parasını, oranın il müdüründen alırım. Çünkü bu paralarda tüyü bitmemiş yetimlerin ve 80 milyonun hakkı var"

(Cüneyt Kemal Özkök/Ankara)2- Ücretini ve tazminatını alamayan soluğu arabulucuda aldı

- İşçi ve iş veren uyuşmazlıklarında dava açmadan önce 1 Ocak'tan itibaren zorunlu hale getirilen arabuluculuk uygulamasından yararlanmak için İstanbul'da yaklaşık bin başvuru yapılırken, bunların yüzde 90'ının arabuluculukla çözülmesi konusunda anlaşma sağlandı

- İşçiler en çok kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmesi için arabulucuya giderken, ücretlerini alamayanlar da iş vereniyle uzlaşmak için bu yolu tercih etti

- İstanbul Adalet Sarayı'ndaki Arabuluculuk Merkezi'nde görevli Yumrutaş:

- "Dava yoluna gidilseydi en az iki yıl sürerdi. Bunun istinaf ve Yargıtay sürelerini de göze aldığımızda 2 yılı yerel mahkeme olmak üzere 5 yılı bulurdu. Oysa biz 2 saatlik bir toplantıda taraflar arasında anlaşma sağlayarak mutlu ve huzurlu ayrılmalarını sağlıyoruz"

- "İş yerinde mobbinge uğradığını belirterek, nasıl yol izleyeceği konusunda da başvuru yapılıyor. Mobbing nedeniyle tazminat konuları arabuluculuğa elverişli"

(Hanife Sevinç/İstanbul)

3- "Toyota için 2017 tarihi dönüm noktası oldu"

- Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi Hıroshi Kato:

- "Toyota'nın Avrupa'daki en yüksek üretim hacmine sahip tesisi olduk. Toyota C-HR ile tarihimizde ilk kez Amerika'ya ihracat gerçekleştirdik. Tüm bu yönleri ile 2017 yılı bizim için tarihi bir dönüm noktası oldu"

- "2018'de Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak kapasite kullanım oranımız ve üretim hacmimizle paralel olarak gerçekleştirdiğimiz ihracatla Türkiye'nin dış ticaretine katkımızı ve genel olarak ihracat hedefine de pozitif etkimizi sürdüreceğiz"

(İbrahim Yozoğlu / Sakarya)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA