Görme Engellilerin Karşılaştıkları Güçlükleri Deneyimlediler

Ayvalık'ta ASTED tarafından düzenlenen farkındalık eğitimine katılan AK Parti yöneticileri, görme engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları güçlükleri, oluşturulan parkurda deneyimledi.

Görme Engellilerin Karşılaştıkları Güçlükleri Deneyimlediler
AK Parti Ayvalık ilçe teşkilatı yöneticileri, Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu tarafından düzenlenen farkındalık eğitimiyle görme engellilerin cadde ve sokaklarda karşılaştıkları güçlükleri yaşayarak öğrendi.

Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu (ASTED) tarafından düzenlenen programda, görme engelli olan ASTED Genel Koordinatörü Namık Tuncel rehberliğinde Ayvalık ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda farkındalık eğitimi yapıldı.

AK Parti Ayvalık İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hasari Kaplan, Kadın Kolları Başkanı Melek Ekşi ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Altınlı'nın katıldığı eğitimde, gözleri kalın bir bantla kapatılan katılımcılar, beyaz bastonla cadde ve sokaklarda yürüyen görme engellilerin yaşadığı zorlukları deneyimledi.

- Yaşadıkları karışında göz yaşlarını tutamadı

AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ekşi, eğitim programı sonrası 200 metrelik parkurda yaşadıklarını anlatırken, gözyaşlarına boğuldu.

Görme engelliliğin son derece güç olduğunu dile getiren Ekşi, eğitimi veren görme engelli Tuncel'e "Siz çok değerli insanlarsınız. Sizler çok güçlü insanlarsınız." dedi.

Ekşi, gözleri kalın bantla kapatıldığında kapkaranlık bir dünyayla karşılaştığını belirterek, şunları ifade etti:

"Nereye gittiğinizi bilmiyorsunuz. Nereye çarptığınızı bilemiyorsunuz. Arkanızdan biri geliyor. Korkuyorsunuz. Tedirginsiniz. Sizin yaşadığınız duygularınızı hemen hemen ben de yaşadım. Bu yaşadığım deneyim büyük bir psikolojik etkileşim oldu benim için. Bu yüzden de en kısa sürede engellilerin topluma kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapmak üzere projeler hazırlayarak Allah'ın izniyle hayata geçireceğiz."

Gençlik kolları Başkanı Altınlı da görme engelliliğin gerçekten çok zor bir durum olduğunu dile getirerek, özellikle alışveriş yaparken yaşanan zorlukların daha büyük olduğunu söyledi.
Kaynak: AA