Gençlik Ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak;

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Artık, biz de yüksek teknolojiye geçmek durumundayız. Bu yüksek teknolojiye geçişinde kapısı, inovasyon, girişimcilik ve AR-GE’den geçiyor” dedi.

Gençlik Ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak;
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Kocaeli Ticaret Odasında 3. Tematik Kış Kampları Projesi olan AR-GE İnovasyon Kampı’nın açılışını gerçekleştirdi. 12 şehirde 12 farklı temda eğitimlerin verileceği Kış Kampları’nın açılış programına Bakan Bak’ın yanı sıra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, Mehmet Akif Yılmaz ve İlyas Şeker, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, KOTO Başkanı Necmi Bulut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

“Bilişim ve yazılım sektöründe, uzay ve özellikle savunma sanayinde çok güçlü olmamız lazım”

Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Ülkemizin bulunduğu coğrafyada çok zor şartlar var. Bu zor şartlarda ayakta durabilmek için güçlü olmamız lazım. Bilişim ve yazılım sektöründe, uzay ve özellikle savunma sanayinde çok güçlü olmamız lazım. AK Parti iktidara gelmeden önce savunma sanayiinde yerlilik payımız yüzde 25’lerdeydi. Bugün ise yüzde 75’lerin üzerinde. AR-GE’ye yapılan yatırımlar ortada. İnsansız Hava Araçları almak için adeta yalvarıyorduk. Çeşitli bahanelerle onların yazılımlarını bize vermiyorlardı. Şimdi ne oldu? Türk girişimcisi şimdi çok daha iyi İHA’ları yapıyor” dedi.



“Artık Türkiye olarak biz de yüksek teknolojiye geçmek durumundayız”

“Uzaya uydu yolladık” diyen Bakan Bak, “Bunların hepsi bizim mühendislerimizin çalışılmasıyla oldu. Ben şunu kabul etmiyorum. Hep söylerler Alman mühendisleri çok iyidir. İngiliz mühendisi şöyledir.’ Bu doğru değil. Türk mühendisleri daha iyidir. Artık Türkiye olarak biz de yüksek teknolojiye geçmek durumundayız. Bu yüksek teknolojiye geçişinde kapısı, inovasyon, girişimcilik ve AR-GE’den geçiyor. Bir işi yapıyoruz 50 dolar kazanıyoruz ama ileri teknoloji ürünlerde bu rakamlar 5 bin dolarlara çıkıyor” ifadelerini kullandı.

“Biz üretmeden büyüyemeyiz, üretmek zorundayız”

Gençlerin yazılım ve lisan bilmek zorunda olduklarını söyleyen Bakan Bak, “ Yeni fikirler açık olmak zorundasınız. Oturayım üretmeyeyim olmaz. Biz üretmeden büyüyemeyiz. Üretmek zorundayız. Bunu yaparken de ileri teknoloji ürünlere yönelmeliyiz. Bizim petrolümüz enerjimiz yok. Burada Bilişim Vadisi yapılıyor. Teknoparklar yapılıyor. Bu artarak devam edecek. Bu genç nüfusla bilimi kullanarak üretmek zorundayız” diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler Bakan Bak’a hediyeler verdi.
Kaynak: İHA