Fazıl Küçük, Ölümünün 34'Üncü Yılında KKTC'de Anıldı

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: 'Bu adada tahakküm altına girmeden özgür bir toplum olarak yaşayabiliyorsak ve eşitlik güvenlik içinde yeni bir gelecek inşası için çalışma yapabiliyorsak, bunda sizin (Fazıl Küçük) özverili çabalarınızın büyük rolü vardır. Halkımız bu katkılarınızı hiçbir zaman unutmayacaktır'

Fazıl Küçük, Ölümünün 34'Üncü Yılında KKTC'de Anıldı
Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Fazıl Küçük, ölümünün 34’üncü yılında Lefkoşa’daki kabri başında anıldı.

Küçük'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC'nin ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, bakanlar, milletvekilleri, üniversite rektör ve temsilcileri, muharip dernekler, dernek, kurum, kuruluş ve okullardan temsilciler katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, Küçük'ün Kıbrıs Türk toplumu için büyük bir değere sahip olduğunu söyledi.

Küçük’ün toplumsal bilinci uyandırmak amacıyla yoğun çaba harcadığını, bunun için o günün zor koşullarında gazete çıkardığını belirten Akıncı, bir yandan teknik yetersizliklerle diğer yandan sömürge yönetiminin uyguladığı sansürle mücadele ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Dr. Küçük’ün, toplum sorunlarını bir bütün olarak kavrayan ve var olma mücadelesini sadece Kıbrıs sorunu bağlamına indirgemeyen tavrının bugüne ışık tuttuğunu kaydeden Akıncı, toplumsal hayatın bir bütün olduğunu, ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alanlarda aynı anda mücadeleyi gerekli kıldığını bildirdi.

Konuşmasının ardından anıt özel defterini imzalayan Akıncı, şunları yazdı:

"Aziz doktor Fazıl Küçük, aramızdan ayrılışınızın 34'üncü yılında sizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Kıbrıs Türk halkına en zor zamanlarda önderlik ettiniz. Bir doktor ve gazete sahibi olarak ve gerektiğinde de bir siyasetçi olarak yıllarca toplumumuza hizmetler verdiniz. Bu adada tahakküm altına girmeden özgür bir toplum olarak yaşayabiliyorsak ve eşitlik güvenlik içinde yeni bir gelecek inşası için çalışma yapabiliyorsak bunda sizin özverili çabalarınızın büyük rolü vardır. Halkımız bu katkılarınızı hiçbir zaman unutmayacaktır. Ruhunuz şad olsun."

Kaynak: AA