'Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Kursu'

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde "Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Kursu" (PALS) yapıldı.

ÇÜ'den yapılan açıklamaya göre, Amerikan Kalp Birliği (AHA) bünyesinde düzenlenen kurs, bu konuda Türkiye’deki iki merkezden biri olan Balcalı Hastanesi tarafından gerçekleştirildi.

Kurs Başkanlığını ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş'ın yaptığı kursta, teorik ve uygulamalı olmak üzere katılımcılara bilgiler verildi.

Türkiye’nin çeşitli sağlık kuruluşlarında katılan 5 doktor kurs eğiticiliği, 12 doktor ise "İleri Yaşam Desteği" konusunda eğitim aldı.

Prof. Dr. Yıldızdaş, çocuklarda ileri yaşam desteğinin son derece önemli olduğunu, özellikle anlık ve acil müdahalelerin hayat kurtardığına dikkati çekerek, çocuklarda ileri yaşam desteği konusundaki son gelişme ve uygulamaları kursiyerlere anlattıklarını belirtti.

Yıldızdaş, kursa tam olarak katılan, gerekli becerileri edinen, yazılı ve uygulamalı sınavda başarılı olan katılımcılara "AHA/AAP PALS Provider" kimlik kartı ve sertifikasının verildiğini, bu sertifikanın dünyada geçerliliği olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA