Bursa Ve Adana'da Engelli Vatandaşların Maruz Kaldığı Çirkin Olaylar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: 'Adana'da şiddete maruz kalan engelli vatandaşımızın tedavi süreci yakından takip edilmektedir. Bursa'da gerçekleşen olayda ise engelli vatandaşı araca almayan özel halk otobüsüne Bakanlığımızca da idari para cezası kesilmiştir'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, Adana'da şiddete maruz kalan engelli vatandaşın tedavi sürecinin yakından takip edildiği, Bursa'da engelli vatandaşı almayan özel halk otobüsüne ise idari para cezası kesildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bursa'da engelli kadına büyük ayıp" ve "Adana'da 4 kişi engelli gence tekme ve yumruklarla saldırdı" haberlerinin basında yer aldığı hatırlatıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla her iki olay için de soruşturma başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "Adana'da şiddete maruz kalan engelli vatandaşımızın tedavi süreci yakından takip edilmektedir. Bursa'da gerçekleşen olayda ise engelli vatandaşı araca almayan özel halk otobüsüne Bakanlığımızca da idari para cezası kesilmiştir. Bu çirkin olaylara maruz kalan iki engelli vatandaşımıza Bakanlığımızın uzman personeli tarafından psikososyal destek sağlanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, engelli vatandaşlara yönelik durumun kabul edilemeyeceği, bu davranışları sergileyenlerin en ağır cezaları almaları için her iki olayın da yakından izleneceği vurgulandı.

Kaynak: AA