BTM Exhibit, Deney Düzeneklerini Yerli İmkanlarla İmal Ediyor

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) bünyesinde alt marka olarak faaliyetlerini sürdüren BTM Exhibit, yurt dışından yüksek bedellerle ithal edilen bilim merkezleri deney düzeneklerini imal etme başarısı gösteriyor.

BTM'den yapılan açıklamaya göre, BTM Exhibit, yerel firmalarla iş birliği çerçevesinde bugüne dek 70 farklı deney düzeneği ve onlarca yaratıcı eğitim kiti üretti.

Bilim merkezlerine, müzelere ve sanatla bilimin iç içe olduğu mekanlara interaktif deney düzenekleri, eğitim teknolojileri ve dönemsel sergi alanları tasarlayan BTM Exhibit, yurt dışından temin edilen deney düzeneklerinin yurt içinde imalini sağlayarak, bu alanda önemli bir tedarikçi haline geldi.

Yurt içinde önemli deney setleri projeleri ve sergilerine imza atan BTM Exhibit'in genen yıl hayata geçirdiği proje ve setler arsında İstanbul'daki Haliç Bilim ve Sanayi Merkezi, Altın Çağ’da Bilim ve Bilimin Öncüleri sergileri ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gezegen Evi Bilim Merkezi için 15 farklı deney düzeneği yer aldı.

Kaynak: AA