Başkan Barakazi;'Her Birey Çevresinden Sorumlu Olmalı'

Kentte temizlik işlerine ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, her bireyin çevresinden sorumlu olup, en az belediye kadar hassas davranması gerektiğini söyledi.

Başkan Barakazi;'Her Birey Çevresinden Sorumlu Olmalı'
Bingöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerinin “Daha temiz bir Bingöl” sloganıyla çalışmalarını çift vardiya olarak aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

’Daha Temiz Bir Bingöl’ sloganıyla temizlik işlerini yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı Yücel Barakazi," Göreve geldiğimiz günden beri temizlik işlerine ayrı önem verdik. Kurduğumuz ekiplerle titizlik içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kentin temizliği belediye sorumluluğunda olduğu kadar vatandaşlarımızın da sorumluluğudur. Her birey çevresinden sorumlu olmalı ve en az belediye kadar hassas davranmalıdır. Ortak yaşam alanlarımızı birlikte korumalıyız. Çevreye karşı duyarlı olan her birey, yarının geleceği çocuklarımıza daha temiz bir Bingöl bırakmak için çaba sarf eden bireydir”dedi.

Vatandaşların çöp dökme saatlerine riayet etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Barakazi, “Bütün vatandaşlarımızın çöp dökme saatlerine uyması gerekiyor. Bütün apartmanlarda çöp dökme saatlerine ilişkin bilgilendirici broşürler yer alıyor. Geçtiğimiz yıl belirtilen saatlere uymayan ve çevreyi kirleten 2 bin 554 haneye 944 bin TL idari para cezası kesildi. Saatlere uyulmadan dökülen çöpler, çevreye savrulmakta, çevre kirliliğine neden olduğu gibi insan sağlığı da zarar vermekte. Bütün vatandaşlarımızın çöp dökme saatlerine uyması gerekiyor. Bu anlamda belirlenen kurallara uyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Daha temiz bir Bingöl için temizlik çalışmalarımızı sürdüreceğiz”ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA