Bakan Bak STK'lardan Destek İstedi

Esenler Belediyesi’nin Yalova Armutlu’da düzenlediği "Sivil Toplum Buluşması" programında uyuşturucuyla mücadele konusunda sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden destek isteyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Güçlü Türkiye için gençlerimize sahip çıkılması gerekiyor. Sokaklarda olacağız, sokakları uyuşturucu çetelerine teslim etmeyeceğiz" dedi.

Bakan Bak STK'lardan Destek İstedi
Esenler Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini "Sivil Toplum Buluşması" programında bir araya getirdi. Yalova Armutlu’da düzenlenen programa; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Esenler’e 9 yılda 1 buçuk milyar dolar yatırım

Programın açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, sivil toplum kuruluşlarının insanların iyiliği ve mutluluğu için hiç bir menfaat beklemeden gayret gösterdiklerine dikkat çekti. Şehirleri canlı organizmalara benzeten Başkan Göksu, "Şehirler, insanlar gibi, büyürler ve gelişirler. Şehri büyüten hizmettir. Esenler, bunun en güzel örneğidir. Sizlerin verdiği destek ve güç ile bir olmanın ve birlikte olmanın bereketini yaşattık Esenler’e elhamdülillah. 9 yılda Esenler’e 1,5 milyar dolar yatırım yaptık. Bunu, dört temel yapı olan Hükümetimiz, büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın el birliği ile başardık" dedi.

Başkan Göksu, konuşmasında, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine Esenler’de yapılan ve yapılması planlanan projeleri de anlattı.

"Uyuşturucuyla mücadele terörle mücadeleyle eş değer"

Yaptığı konuşmada uyuşturucu ve madde bağımlılığının toplumu tehdit ettiğine dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Sivil toplum kuruluşlarımızın gençlerimize sahip çıkması gerekiyor. Sokaklarda olacağız, sokakları uyuşturucu çetelerine teslim etmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, uyuşturucuyla mücadele terörle mücadeleyle eş değerdir. Terör örgütleri, ağına düşürdükleri çocuklarımızı, gençlerimizi kullanıyor. Hepimize büyük görev düşüyor. İş, aileden başlıyor. Çocuklarınıza sarılın, onlara sahip çıkın, onları dinleyin. Gençler, bizim geleceğimiz. Güçlü Türkiye için gençlerimize ihtiyacımız var. Zor bir coğrafyada zor bir süreçten geçiyoruz. Sizlerin desteğinize ihtiyacımız var ve sivil toplum kuruluşlarımıza sonuna kadar güveniyoruz" dedi.

Kaynak: İHA