Aliağa'da Rekor Asfaltlama

Cadde ve sokakların modern bir görünüme kavuşması için asfalt seferberliğini tüm hızıyla sürdüren Aliağa Belediyesi, son 8 aylık süreçte ilçe genelinde yaklaşık 108 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi.

Aliağa'da Rekor Asfaltlama
Nisan 2017 tarihinde Yalı Mahallesi 19 Mayıs Caddesinden başlattığı dev asfalt hamlesi ile son 8 aylık dönemde rekor asfaltlama yapan Aliağa Belediyesi, çalışmalarını mesai mefhumu gözetmeksizin sürdürüyor. Çeşitli firmaların yaptığı altyapı çalışmaları nedeniyle adeta köstebek yuvasına dönen ve basit onarımlarla yamalı bir halde bırakılan Aliağa’nın yolları çalışmaların tamamlanmasıyla modern bir görünüme kavuşacak.

Asfaltlama programına İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde bulunan cadde ve sokakları da dahil eden Aliağa Belediyesinde hedef tüm Aliağa. Yolu bozuk cadde ve sokak kalmayıncaya kadar devam edecek asfaltlama çalışmaları kapsamında bugüne kadar; Yalı Mahallesine 23 bin 249 ton, Kültür Mahallesine 17 bin ton, Yeni Şakran Mahallesine 876 ton, Atatürk Mahallesine bin 384 ton, Kurtuluş Mahallesine 5 bin 481 ton, Kazımdirik Mahallesine bin 329 ton, Siteler Mahallesine 80 ton, Helvacı Mahallesine 36 bin 842 ton, çalışmaları devam eden Yeni Mahalle’ye de 21 bin 184 ton sıcak asfalt döküldü.
Kaynak: İHA