575 Yıl Sonra Yeniden Gün Yüzüne Çıkıyor

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde 575 yıllık ’tarihi şehir hamamı’ aslına uygun şekilde restore edilerek, hizmete açılacak.

575 Yıl Sonra Yeniden Gün Yüzüne Çıkıyor
Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde 1443 yılında tarihi taş köprüden önce ilk taş yapısı olarak inşa edilen kubbeli hamam yeniden restore ediliyor. 575 yıllık geçmişe sahip olan kubbeli hamam, iç restorasyonun bitmesinin ardından halkın hizmetine açılacak.

Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, tarihi hamam restorasyonu ile ilgili, “Tarihi hamamın restorasyonunda sona gelindi. Yaklaşık 2013 yılında başlanan ve özverili şekilde yürütülen restorasyon süreci sonunda Uzunköprü için bir yenilik daha kazandırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Tarihi hamamın işletmecisi olan Ömer Nam da hamamın restorasyonunda kullanılan taşların Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden özel olarak getirildiğini hatırlatarak, “Burayı yeniden aslına uygun bir şekilde restore etmek uzun bir zaman aldı. Malzeme eksikleri yüzünden sürekli mağdur kaldık. Mimari yapı olarak tamamen kesme taş kullandık. Eski tarihine bakıldığında bina tamamen kullanılmaz bir haldeydi burasını yıkmadan aslına uygun olan kesme taşlarla bir tarihi yeniden ayağa kaldırdık" dedi.

Nam, son olarak ise devlet kurumları tarafından kesinlikle yardım alınmadığını, restorasyondaki her işin kendisi tarafından yapıldığını vurguladı.
Kaynak: İHA