150 Telin Üzerinde Ki Saç Dökülmesine Dikkat

Kış mevsiminde saçların daha çok döküldüğünü belirten MS Sağlık, Kozmetik ve Danışmanlık şirketi kurucusu Mehtap Serdaroğlu, 150 telin üzerinde ki saç dökülmesinin ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

150 Telin Üzerinde Ki Saç Dökülmesine Dikkat
MS Sağlık, Kozmetik ve Danışmanlık şirketi kurucusu Mehtap Serdaroğlu, soğuk havalar da kış şartlarının saçları daha fazla döktüğünü ifade ederek, “Şu günlerde kış aylarında olduğumuz hissedilmeye başlandı ve sıcaklıklar ani değişimlerle bir artıyor bir azalıyor. Hava sıcaklığında sert düşmeler yaşadığımız bu günlerde acaba soğuk hava saçlarımızı nasıl etkiliyor? Hava sıcaklıkları saçlarda dökülme ve incelmeye neden oluyor mu? Yılın belirli gün ve aylarında saçlarımızda belirgin bir kayıp yaşanıyor mu, dökülmelerimiz artıyor mu? Eğer böyleyse kayıplarımızın önüne nasıl geçebiliriz? Bu tür sorular zaman zaman kafamızı kurcalar ve cevabını kolay bulamadığımız sorulardır. Yapılan bir bilimsel çalışmada 823 saç problemleri bulunmayan sağlıklı kadın, 6 yıl boyunca saç dökülmelerinde olası mevsimsel değişim açısından incelenmiş. Çalışma sonucunda saçların yaz aylarında daha fazla inceldiği ve döküldüğü saptanmış” diye konuştu.

Yaz aylarında saçlarımızda incelme ve dökülmenin fazla olmasının kendilerine kuşlar, kedi ve köpeklerde yazın görülen kıl/tüy dökülmesini hatırlattığını dile getiren Mehtap Serdaroğlu, “Acaba yazın bizim vücudumuz da serinlemek için vücuttaki kılları mı azaltıyor? Bunu bilmek şu an için zor ama bu durumu nasıl engelleyebileceğimiz konusunda biyoteknoloji bize yardım ediyor: Trixowell Serum ve Şampuan’ın içeriğinde bulunan, kozmetik sektörü için geliştirilen dünyanın ilk kök hücre özütü Malus Domestica İspanya Barcelona’da düzenlenen In-cosmetics Fuarı’nda, 2008 yılında en yenilikçi doğal aktif bitkisel özüt ödülünü kazandı.Bu şampuan ve serumun içerdiği aktif maddeler, saç köklerinin ve saçlı derinin rejenerasyonunu destekleyerek saç için gerekli olan besinlerin saç foliküllerine ulaşmasına, saç foliküllerinin uyarılmasına, güçlenmesine ve saçlarınızın genç kalmasına neden oluyor. Ayrıca cildin yağ salgısını düzenleyerek saçın kalınlaşmasını sağlar, kepek oluşumunu engeller” ifadelerini kullandı.

“150 telin üzerinde ki saç dökülmesine dikkat”

Saç dökülmesinde ilk olarak kullanılan ilaçların ve takviye ürünlerin gözden geçirmesi gerektiğini kaydeden Mehtap Serdaroğlu, “Bir doktora giderek saç dökülmesini tetikleyebilecek altta yatan hastalık (tiroid hastalıkları, anemi, polikistik over sendromu gibi) ve eksiklerimizi (çinko, demir, folik asit, biotin, selenyum vs) bulmaya çalışmak gerekir. Mevsim ne olursa olsun, günlük olarak 150 telin üzerinde bir saç dökülmeniz varsa bunu ciddiye almanız ve tedaviye başlamanız gerek. Eğer erken dönemde saç dökülmesini teşhis eder ve önlem alırsak dökülme sürecini durdurabilir, yavaşlatabiliriz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA