'100 Yıl Sonra Açıklaması Cihan Harbi' Uluslararası Paneli

Birinci Dünya Savaşı'nın ele alınacağı panel, 18 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenecek.

Birinci Dünya Savaşı, İstanbul'da düzenlenecek "100 yıl sonra: Cihan Harbi" uluslararası panelinde ele alınacak.

Bahçeşehir Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlık Tanıtma Fonu desteği, TRT Kurumu denetimi ve desteği ile Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM) tarafından yürütülen 26'şar dakikalık 22 bölümden oluşan "100 Yıl Önce 100 Yıl Sonra/Yakın Plan Cihan Harbi" belgeselinin 6 Kasım 2017'den itibaren TRT Belgesel Kanalı'nda yayınlandığı belirtildi.

Açıklamada, ana teması Osmanlı bakış açısından Cihan Harbi olan belgeselde, savaşa doğru adım adım sürüklenen dünya, tüm itilaf-ittifak devletleri ve sömürgeleri açısından öncesi ve sonrası ayrıntılı olarak irdelenmekle birlikte tüm cepheler, teknoloji, propaganda, istihbarat ve daha önce dile getirilmemiş gizli ittifak anlaşmaları, "Büyük Savaş"ın günümüze etkileri gibi konulara yer verildiği kaydedildi.

Birinci Dünya Savaşı'na dair, MEDAM ve TRT World Research Centre iş birliğinde 18 Ocak'ta Beşiktaş'ta bir otelde "100 Yıl Sonra: Cihan Harbi" uluslararası panelinin düzenleneceği aktarılan açıklamada, katılımcılar arasında Prof. Justin McCarthy, Prof. Edward Erickson, Prof. Mehmet Ali Beyhan, Prof. Halil Berktay, Prof. Tufan Buzpınar'ın yer aldığı bildirildi.

Açıklamada, birinci oturumu "Cihan Harbi'nin Sebepleri, Sonuçları ve Günümüze Etkisi", ikinci oturumu da "Büyük Savaş Öncesi ve Sonrasında Filistin ve Kudüs" olarak gerçekleşecek panele, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel'in katılımının beklendiği belirtildi.

Kaynak: AA