'Pandoranın Kutusu Açıldı' Kitabı Yayımlandı

Gazeteci Kenan Gürbüz'ün, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele oluşturduğu suikast timiyle gerçekleştirdiği saldırı, bu suikast timinin yakalanması için yapılan operasyonlar ve dava sürecini anlatan "Pandoranın Kutusu Açıldı" adlı kitabı yayımlandı.

Muğla'da görev yapan gazeteci Gürbüz, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele yönelik gerçekleştirdiği suikast saldırısı ile sonrasında yaşananlar ve dava sürecini, o döneme ait izlenimleriyle "Pandoranın Kutusu Açıldı" adıyla kitaplaştırdı.

Gürbüz, kitabına ilişkin yaptığı açıklamada, kitapta, sürecin tanıkları ile yaklaşık 8 ay süren dava boyunca aldığı notlar, şehit ve mağdur yakınları, siyasiler, avukatlar ve gazetecilerle yaptığı görüşmelere yer verdiğini belirtti.

Kitapta, "asrın suikast girişimi davası" olarak adlandırdığı yargı sürecine kamuoyunda bilinmeyen bazı gerçeklerin de bulunduğu dile getiren Gürbüz, şunları kaydetti:

"Bugün, aradan yarım asırdan fazla geçmesine rağmen hala 1960 Yassıada yargılamalarını konuşuyoruz. İnanıyorum ki, Muğla'da görülen Cumhurbaşkanı’na suikast girişimi davası da uzun yıllar konuşulacak. Bu kitabı kaleme almamdaki en önemli neden de bu suikast girişimi ile sonrasındaki sürece tanıklık eden bir gazeteci olarak, tarihe bir not düşmek istedim."

Kaynak: AA