Mısır'da Kısmi Kabine Revizyonu

Mısır Parlamentosu 4 bakanlığı kapsayan kabine revizyonunu onayladı.

Mısır Parlamentosunca Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin teklifi üzerine 4 bakanlığı kapsayan kabine revizyonu onaylandı.

Parlamentodan yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Şerif İsmail ile görüşen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin teklifi üzerine olağanüstü toplantıda, Turizm, Yerel Kalkınma, Çalışma Sektörü ve Kültür bakanlıklarını kapsayan 4 bakanlıkta değişikliğe gidildiği belirtildi.

Ebubekir el-Cundi'nin Yerel Kalkınma Bakanı, İnas Abduldayim'in Kültür Bakanı, Ranya el-Muşat'ın Turizm Bakanı ve Halid Muhammed Ali'nin Çalışma Sektörü Bakanı olarak atandığı aktarıldı.

Parlamento ayrıca Tarık Tevfik'i Sağlık Bakanı Yardımcısı, Atıf el-Cezzar'ı ise İskan Bakanı Yardımcısı olarak atanmasına onay verdi.

Yeni düzenlemenin ardından kabinedeki kadın bakan sayısı 6'ya yükseldi.

Mısır anayasasının 147'inci maddesi cumhurbaşkanına, başbakana danışarak ve parlamentoda mutlak çoğunluğun onayını alarak kabine değişikliği yapma hakkı tanıyor.

Söz konusu kabine revizyonunun Eylül 2015'te göreve gelen Şerif İsmail hükümetindeki 4'üncü değişiklik olduğu belirtiliyor. Eylül 2015'te göreve gelen İsmail hükümetinde üçüncü kez revizyona gidildiği belirtiliyor. İlk olarak Mart 2016'da 10 bakanlıkta değişiklik yapılmıştı, Eylül 2016'da da görevinden istifa eden Tedarik ve İç Ticaret Bakanı Halid Hanefi'nin yerine Tümgeneral Muhammed Ali eş-Şeyh atanmıştı. En son Şubat 2017'de 9 bakanı kapsayan kabine değişikliği yapılmıştı.

Kaynak: AA