Fidanlar Toprak İle Buluştu

İzmit Belediyesi tarafından Ayazma Mahallesi’nde ağaç dikme töreni düzenlendi.

Fidanlar Toprak İle Buluştu
İzmit Belediyesi tarafından Ayazma Mahallesi’nde ağaç dikim töreni yapıldı. Törende İzmit ve doğa gibi önemli konulara değinildi. Törene İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyesi Canan Soylu, Ak Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı ve yönetimi, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Kasaplar Odası Başkanı Rasim Özkul, mahalle muhtarı, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kadınların yoğun katılım gösterdiği ağaç dikme törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Burada hanımların elinin değdiği güzel bir etkinlik yapıyoruz, fidan dikiyoruz. Onlar zaten fidan yetiştirmeyi seviyorlar. Onların yaradılışlarında geleceğin fidanları olan yavrularımızı yetiştirme ruhu var zaten. Ama gerçekten ağaç da bizim için hava ve suyu gibi çok önemli. İzmit Belediyesi olarak sık sık ağaç dikme törenleri yapıyoruz. Hatta yılbaşı öncesi yılbaşı hediyesi olarak dikme şartıyla çam fidanı hediye ediyoruz. Batının çam kesme anlayışına karşı bir fidanın önemini vurguluyoruz. Bu bizim inancımızın ve ata geleneğimizi batıyla nasıl farklı olduğunu gösteriyoruz” dedi.

Kocaeli’nin yeşili çok sevdiğine değinen Başkan Doğan,“50 yıldır İzmit’te yaşıyorum. Büyükşehir Belediyemiz bir taraftan biz diğer taraftan milyonlarca ağaç diktik. Kocaeli ve İzmit halkı da ağacı, yeşili seviyor. Şehrimizin dört bir yanını ağaçlandırıyoruz. Yaptığımız bu yeşil alanlar özellikle bayanlarımızın en sevdiği yerler oluyor. Buralarda hem sporlarını yapıyorlar hem de aileleriyle ve sevdikleriyle güzel zaman geçiriyorlar” şeklinde konuştu.

Konuşmasında bayanların önemin altını çizen Başkan Doğan “Biz kadın dostu, sporcu dostu bir belediyeyiz. Kadınlarımız istesin biz sporla ilgili her türlü desteğe hazırız. 9 yıl önce açtığımız fitness salonlarımızdan yüzbinlerce kadın faydalanıyor. Aynı zamanda kadınlarımız için İZMEK, Kadın Sosyal Yaşam Merkezimiz, yürüyüşlerimiz, bisikletle ilgili faaliyetlerimiz, gezilerimiz, pastacılık okulumuz gibi birçok çalışmamız var. Kadınlara en güzel şeyler yakışır. Sizlerin beden ve ruh sağlığınızı önemsiyoruz. Mutlu kadın, mutlu dünya demektir. Bizim inancımız kadınlara her zaman değer vermiştir. Bizde bu inanç ve ruhla hizmetlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA