Doğadaki Hayvanlara 'Onlar İçin Bir Avuç Yem' Kampanyası

Eskişehir Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, kış şartları nedeniyle beslenmede güçlük çeken kuşlar ve yaban hayvanlarının aç kalmaması için “Onlar için bir avuç yem” sloganı adı altında hayvan severleri doğaya yem bırakmaya davet etti.

Doğadaki Hayvanlara 'Onlar İçin Bir Avuç Yem' Kampanyası
Eskişehir-Sarıcakaya yolu üzerinde yaklaşık bin 400 rakımda etkili olan kar yağışı, yaban hayvanları ve kuşların aç kalma tehlikesini de beraberinde getirdi. Bu durum karşısında hayvanlarının beslenmesi için Belediye Başkanı Faruk Güler, geleneksel hale getirilen “Onlar İçin Bir Avuç Yem de Sen Bırak” sloganı adı altında annesi Tevhide Güler ile birlikte doğaya yem bıraktı.

Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı kapsamında doğada yaşayan hayvanların yiyecek bulmakta güçlük çektiğini belirten Güler, “Sarıcakaya yolu üzerinde en yüksek rakımda yaban hayvanlarını da unutmadık. Annem ile birlikte ağaç diplerine buğday ve arpalarımızı dökerek bu bölgede yaşayan kuşlarımızın açlık tehlikesi çekmesini istemedik. Aracım her zaman bu tarz yiyecekler bulundurarak kış aylarında yaban hayvanları ve kuşların yiyebilecekleri alanlara bırakıyorum. Vatandaşlarımızın da kış şartlarında hassasiyetle davranmalarını bu güzergah üzerinden geçerlerken yol ve ağaç kenarlarına bir avuç yem bırakarak onların aç kalmamalarına destek olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA