‪Bursa'da Büyük İlgi Gören Sergi Saray Yolcusu

Kaybolmaya yüz tutmuş Türk el sanatlarını koruyarak aslına sadık biçimde gelecek kuşaklara aktarılmasına öncülük eden Bursa Olgunlaşma Enstitüsü, müze çalışmaları kapsamında oluşturduğu kentin kültürel değerlerini yansıtan el nakışları Bursa AK Parti Milletvekili Bennur Karaburun’un destekleriyle Dolmabahçe Sarayı’nda sergilenecek.

‪Bursa'da Büyük İlgi Gören Sergi Saray Yolcusu
Geçtiğimiz hafta Bursa Olgunlaşma Enstitüsüne ziyaret gerçekleştiren Bursa AK Parti Milletvekili Bennur Karaburun, öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya geldi. Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapmış büyük bir kültür ve tarih mirasını bünyesinde barındıran Bursa’nın değerlerinden oluşan ve farklı zamanlarda sergilenen 112 eseri yerinde gören Karaburun, Enstitü Müdürü Nilüfer Karakoç’un 2 yıldır Milli Saraylarda sergi açmak isteğine de kayıtsız kalmadı. Hafta içinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleşen Genel Kurul öncesi Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile bir araya gelen Milletvekili Karaburun, bu isteği Başkan’a iletmesinin ardından destek geldi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger ile Bursa Olgunlaşma Enstitüsünü tekrar ziyaret eden Karaburun, her zaman çalışan, emek veren kadınların yanında olduklarını dile getirirken, serginin açılması için çalışmaların başladığı müjdesini verdi. ?
Kaynak: İHA