Başkan Çakır'dan Otizm Derneğine Ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Otizm Derneği'ni ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Çakır, beraberinde AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Kesriklioğlu ile Malatya Otizm Derneği'ni ziyaret ederek, dernek başkanı Alaattin Baydaş'tan otizmli çocuklarla ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Engellilere yönelik çalışmaların sürekli artarak devam ettiğini aktaran Çakır, Büyükşehir Belediyesi olarak bu çocuklarımız için daha fazla ne yapılabilir diye sürekli bir arayış içerisinde olduklarını bildirdi.

Göreve geldikleri günden itibaren engellilere yönelik çalışmalar yaptıklarını aktaran Çakır, şunları kaydetti:

"Yapılan çalışmalar yeterli değil. Bu çalışmalarımızı daha ileri noktalara nasıl taşırız onun gayreti içerisindeyiz. Yeşiltepe bölgemizde temelini attığımız ve inşaatı devam eden Engelsiz Yaşam ve Spor Merkezi ile engelli kardeşlerimize çok güzel ve nezih bir mekanı kazandırmış olacağız. Otizmli çocuklarımızın aile ve toplum içindeki davranışları ile bireysel gelişimlerinde eğitim çok önemli bir yer tutmaktadır. Çocuklarımızı ev ortamından biraz uzaklaştırıp, toplum içerisine muhakkak girmelerini sağlamalıyız. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya’nın gelişmesi için yapmış olduğumuz değişim dönüşüm çalışmalarının yanında insana dokunan hizmetler de üretiyoruz. Yapmış olduğumuz hizmetlerle muhakkak her kesime ulaşmamız gerekiyor. Dernek Başkanımıza ve hocalarımıza fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum."

Otizmli çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Çakır, çocuklarla fotoğraf çektirip çeşitli hediyeler dağıttı.

Kaynak: AA