ASKİ'den Vatandaşlara Uyarı

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, yağmur suyu ızgaralarına çöp ya da herhangi bir atık atmamaları ve mazgalların üzerlerinin çeşitli malzemelerle kapatılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Oprukçu, yaptığı açıklamada, yıl boyunca görev kapsamı dahilindeki her yerde rutin olarak gerçekleştirilen mazgal temizliklerinin öneminin büyük olduğunu belirterek, ’’Mazgallarda biriken yapraklar, çamur ve çeşitli atıklar tıkanıklık oluşmasına sebep oluyor. Vatandaşlarımızın herhangi bir problem yaşamaması için de ekip arkadaşlarımız düzenli olarak mazgalların temizliğini yapıyor. Özellikle aşırı yağışlar başlamadan önce çalışmalarımızı hızlandırıyoruz’’ dedi.

Yağmur suyu hatlarının ve ızgaralarının tıkanmaması için vatandaşlara da büyük görev düştüğünü vurgulayan Oprukçu, yağmur suyu ızgaralarına çöp ya da herhangi bir atık atmamaları ve mazgalların üzerlerinin çeşitli malzemelerle kapatılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Çevreye bırakılan her türlü atığın büyük sorun teşkil ettiğini söyleyen Oprukçu, şöyle devam etti:

"Bazı vatandaşlarımız ne yazık ki mazgallara, kanallara atık maddeler bırakarak hatların tıkanmasına neden oluyor. Şiddetli yağışlarda da su tahliyesi çok zorlaşıyor. Aynı zamanda birçok semtte mazgalların üzeri çeşitli materyallerle kapatılıyor. Bu durum, su baskınları için tehdit oluşturmaktadır. Neticede hatların tıkanması ve taşması, vatandaşların sağlığını da olumsuz yönde etkileyebilir. Tüm bu olumsuzlukların önüne geçebilmek için Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’den de aldığımız güçle gece gündüz çalışıyoruz. Bu hususta değerli Adanalılara da önemli bir görev düştüğünü hatırlatıyor ve onları duyarlı davranmaya çağırıyorum. Lütfen, çeşitli atıkları atarak mazgalları tıkamayalım; sokaklarda su birikintisi oluşmasına ve kanalizasyon şebekesinin verimli çalışmasına engel olmayalım."
Kaynak: İHA