Sinop'ta 6 Bin 606 Ünite Kan Bağışı Yapıldı

Türk Kızılayı Sinop Kan Alma Birimi Sorumlusu Muharrem Coşkuner, 2017 yılında Sinop'ta 6 bin 606 ünite kan bağışı alındığını bildirdi.

Coşkuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 yılında Sinop’ta 5 bin 57 ünite kan bağışı yapıldığını, geçen yıl 6 bin 606 ünite bağış alarak hedeflerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu yıl 7 binin üzerinde çıkmayı hedeflediklerini aktaran Coşkuner, "Devlet hastanelerinin kan ihtiyaçlarını, Türkiye çapında üniversiteler hariç Türk Kızılayı temin ediyor. Kan bağışçısı yoksa devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, ihtisas hastanelerinde de kan yok demektir. Dolayısıyla vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum." dedi.

Kan bağışında iğne korkusunun önemli bir sorun olduğuna dikkati çeken Coşkuner, "İğneden korkanlar, azımsanmayacak bir sayı teşkil ediyor. Ayrıca kan vermek isteyen bazı vatandaşlarımızda sıkça anemi ve kan değerlerinin düşüklüğü sorunu görülüyor. Düzenli ve dengeli beslenme alışkanlığının yanı sıra demir yönünden zengin gıdalarla beslenilmesini tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA