Sarıkamış Harekatı'nın 103. Yılı

Battalgazi Belediyesi ile Battalgazi Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı kapsamında sahnelenen "Donan biz miyiz, onlar mı?" adlı tiyatro oyunu, ikinci kez seyircisiyle buluştu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda sahnelenen, Kazım Doğan'ın yazdığı, Ömer İnce'nin yönettiği ve Esma Gözalıcı, Semra Bayazıt, Muhammed Kartal, Ahmet Kepenek, Mikail Kanbay, Şeyma Tercan, Burak Özata ve Nehirnaz Elmas'ın rol aldığı "Donan biz miyiz, onlar mı?" adlı tiyatro ikinci kez sahnelendi.

Oyunu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül, Malatya Önce Vatan Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Muharrem Kıbrız, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Gözükara, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ziya Öztürk, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar izledi.

Sahnelenen oyunun ardından konuşan Gürkan, Sarıkamış şehitlerini rahmet, şükran ve minnetle andıklarını belirterek, "Yazlık elbiseler içerisinde binlerce Mehmedimiz ve o soğuğa yenik düşerek, vatanları için Allah’a teslim oldular. Rus Genel Kurmayı arşivinde bir belge sunuyor, belgede şunu yazıyor, 'Türk askerlerini teslim almaya gittiğimizde, bizim gördüğümüz tablo bizden önce Mehmetçikler Allah’a teslim olmuşlardı.' Gerçekten de bu vatan kolay kurtulmadı. Çok ağır bedeller, çok ağır şartlar neticesinde bugün bu özgür vatana, 780 milyon kilometre karelik alanda yaşıyoruz. Bunun kıymetini bilmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA