Komşuluk Ve Merhameti En İyi Anlatan Fotoğraflar

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen “Komşuluk ve Merhamet” Temalı Fotoğraf Yarışması başladı. Birbirinden değerli ödüllerin verileceği yarışma için son başvuru tarihi 22 Ocak 2018 olarak açıklandı.

Komşuluk Ve Merhameti En İyi Anlatan Fotoğraflar
Geçmişte sağlam temeller üzerine kurulu olan komşuluk ve merhamet kavramları, hızlı şehirleşme ve modernizmin getirdiği basmakalıplara yenik düşmeye başladı.

Bu kapsamda Komşuluk ve Merhamet, toplumsal düzeyde ele alınmasının gerekliliğinin önemine vurgu yapan Gaziosmanpaşa Belediyesi de bu iki kavramı yeniden canlandırmak ve toplumda yardımlaşma-dayanışma duygusunu oluşturmak amacıyla “Komşuluk ve Merhamet” temalı fotoğraf yarışması düzenliyor.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasında, gençlerin çevrelerinin farkına varmaları, bireyselleşen yaşam tarzından cemiyet yaşamına geçiş ve aidiyet duygularının gelişmesiyle, yaşanılan şehire, mahalleye, sokağa sahip çıkma bilincinin yerleşmesi hedefleniyor. Yarışmanın tüm vatandaşlar açık olduğu belirtilirken, başvurular Gaziosmanpaşa Belediyesi Beyaz Masa Servisi’ne yapılabilecek. Yarışma sonunda ise birinciye Laptop, ikinciye Bisiklet, Üçüncüye Tablet, Dört ve Beşinciye ise Kol Saati ödül olarak verilecek. Müracaat için son başvuru tarihi 22 Ocak 2018 olarak açıklandı.
Kaynak: İHA