Kemah'ta Öğrenciler Teknoloji Bağımlılığından Uzaklaşıyor

Erzincan’ın Kemah ilçesinde “Akıl Oyunları Sınıfı” ile öğrenciler, çeşitli zekâ oyunları, boyama ve çizim kitapları, bulmaca ve hafıza geliştirmeye yönelik uygulamalı kitaplar ve el becerilerini geliştirmeye yönelik uygulamalı kitaplar ile teknoloji bağımlılığına dur diyorlar.

Kemah'ta Öğrenciler Teknoloji Bağımlılığından Uzaklaşıyor
Kemah Necatibey Ortaokulu´nun yapmış olduğu Akıl Oyunları Sınıfı´nın açılışı geniş katılım ile yapıldı. Açılışa Kemah İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Kemah İlçe Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Çukadar, İlçe Şube Müdürü Salih Tuzlukaya, okul ve kurum müdürleri katıldı.

Sınıfta toplamda 4 bin 500 TL harcama ile 100’e yakın materyal bulunuyor. Çeşitli zeka oyunları, boyama ve çizim kitapları, bulmaca ve hafıza geliştirmeye yönelik uygulamalı kitaplar, el becerilerini geliştirmeye yönelik uygulamalı kitaplar da bulunuyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Çukadar akıl oyunları sınıfının önemi ile ilgili şunları söyledi; “Uygulama ile öğrencilerimizi teknoloji bağımlılığından korumayı, görsel ve mantıksal zekalarını geliştirmeyi, pratik düşünebilmeyi, farkındalık oluşturmayı, problemlere hızlı ve kararlı bir şekilde çözüm getirebilmeyi ve el becerilerini geliştirebilmeyi amaçladık. Öğrencilerimiz ders esnasında ve ya ders dışı etkinliklerinde akıl oyunları sınıfını etkin bir şekilde kullanabileceklerdir. Çeşitli etkinliklerle zamanlarını dolu dolu geçirebileceklerdir. Geleceğe ışık tutan değerli öğrencilerimizi her yönden geliştirmek, onlara yol göstermek her daim vazifemizdir. Bu başarı yolunda öğrencilerimiz için elimizden geleni yapıyoruz ve her daim yapmaya hazırız. Onlar bir fidan ve bu fidanı büyütmek bizim görevimizdir. Yaptığımız Akıl Oyunları Sınıfı okulumuza, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını dilerim.’’

Açılış yapıldıktan sonra oyunlar denendi, öğrenciler tarafından tanıtımları yapıldı ve “Akıl Oyunları Sınıfı’nın” öneminden bahsedildi.

Teknoloji bağımlılığından uzaklaşmak adına yapılan bu uygulama, öğrencilerin dikkatini çekiyor. Zeka oyunları ile akıl yürütme, problem çözme, iletişim, eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, araştırma, karar verme, girişimcilik vb. becerileri kazandırılıyor.

Okul öğrencileri sınıfın oluşturulmasında maddi ve manevi desteklerinden dolayı İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Çukadar ve Necatibey Ortaokulu Müdürü Güven Karakoyun´a teşekkür ettiler. (AK-AT-Y)
Kaynak: İHA