İyilik İçin Kostümler Giyerek Koştular

Eymir Gölü'nde bir araya gelen grup, aralarında kovboy ve doktor kıyafetlerinin de olduğu değişik kostümler giyerek iyilik için koştu.

İyilik İçin Kostümler Giyerek Koştular
Eymir Gölü'nde bir araya gelen "Adım Adım Oluşumu" üyeleri, aralarında kovboy ve doktor kıyafetlerinin de olduğu değişik kostümler giyerek iyilik için koştu.

"Adım Adım Oluşumu" tarafından, sivil toplum kuruluşlarına destek konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Gölbaşı ilçesindeki Eymir Gölü'nde "Geleneksel Kostümlü Koşu" düzenlendi.

"İyilik için koş" sloganıyla düzenlenen koşuya grup üyeleri, kovboy kıyafeti, doktor önlüğü ve çeşitli hayvan kostümleri giyerek katıldı.

Katılımcılar gölün etrafında müzik eşliğinde koştu.

- "Onlara bu koşularla destek oluyoruz"

Koşuya kovboy kostümüyle katılan Mustafa Pehlivan, kendi sağlıkları ve başkalarının hayatlarına dokunabilmek için koştuklarını belirtti.

Adım Adım'ın bir yardım kuruluşu olduğunu ifade eden Pehlivan, "Çeşitli STK'lara destek için yapılan birkaç koşu var. Onlara bu koşularla destek oluyoruz, yardım topluyoruz. Onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz." dedi.

Pehlivan, her yılın ocak ayında düzenlenen bir koşuyu toplumsal farkındalık yaratmak için kostümle yaptıklarını, böylece koşuyu da renkli hale getirdiklerini anlattı.

Yaptıkları koşuların önemli yardımları beraberinde getirdiğine dikkat çeken Pehlivan, "Serebral palsili çocuklar var. Onlara okul yapıldı. Biz de onlara bir sınıflarının malzemeleri konusunda destek sağladık. Bunu bir yarışta karşıladık." diye konuştu.

- "Bu koşularda bağış toplanıyor, STK'lara veriliyor"

Etkinlikte maske ve pelerin takarak yer alan Hülya Patır ise Adım Adım'ın "İyilik peşinde koş" sloganıyla bu tür organizasyonlar gerçekleştirdiğini, her koşunun farklı amacı olduğunu söyledi.

Patır, "Senede bir yapılan bu kostümlü koşunun amacı da insanlarda farkındalık oluşturmak, sporun sadece sıkıcı fitness salonlarında yapılan bir şey olmadığını, dışarıda eğlenerek de yapılabileceğini göstermek. Bu ekip haftada en az iki kere koşuyor. Katılmak isteyenleri aramıza bekleriz. Senede bir de kostümlü koşumuz var. En azından ona bekleriz." diye konuştu.
Kaynak: AA