İstanbul Büyükşehir Belediyesi İle Ensar Vakfı Arasında Protokol

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Ataşehir'de belediyeye ait bir taşınmazın yurt olarak kullanılması amacıyla Ensar Vakfı'na verilmesini oy çokluğuyla onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, Ataşehir'de belediyeye ait bir taşınmazın yurt olarak kullanılması amacıyla Ensar Vakfı'na verilmesi oy çokluğuyla onaylandı.

Ataşehir İnönü Mahallesi Nenehatun Sokağı'ndaki taşınmazın Ensar Vakfı'nın kullanımına sunulmasını sağlayan "ortak hizmet protokolü", İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Protokole göre belirtilen adresteki taşınmaz, Ensar Vakfı tarafından yurt hizmetleri amacıyla kullanılacak. Vakıf, kapasitenin yüzde 10'u kadar dar gelirli, yoksul, muhtaç, kimsesiz ve engelli öğrencilerin bedelsiz olarak barınmasını sağlayacak.

Vakıf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait taşınmazı, yurt işlemleri dışında herhangi bir amaçla kullanamayacak. Taşınmazın kullanım için tadilat, tamirat, bakım ve onarım işletimi için elektrik, su, doğalgaz, güvenlik, temizlik, ısınma ve benzeri tüm giderler Ensar Vakfı tarafından karşılanacak.

Bir yıl süreli protokol, süre bitiminden devam edilmeyeceği üç ay önceden bildirilmediği takdirde birer yıl süreyle otomatik olarak uzatılacak. Protokolü, taraflardan biri süresi bitmeden feshedemeyecek.

Belediye Meclisi'nde CHP'li üyeler, Büyükşehir Belediyesi'ne ait taşınmazların Ensar Vakfı'nın kullanımına sunulmasına karşı çıktı. Hukuk Komisyonu'nun CHP'li Meclis Üyesi Taner Kozanoğlu, belediyeye ait taşınmazların her ay birilerine verildiğine tanık olduklarını söyledi.

Kozanoğlu, "Babamızın malını değil, belediyenin malını veriyoruz. İlla ki yurt hizmetiyse İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSTYURT diye bir şirket kursun. Bütün taşınmazları bu şirkete verelim ve İstanbul'daki yurt sorununu, vakfı ve dernekler değil İstanbul Büyükşehir Belediyesi çözsün." dedi.

Hukuk Komisyonu Başkanı Osman Gökçebaş ise "kamu yararına faaliyet gösteren" vakıf ve derneklerle ortak hizmet protokollerinin Belediye Kanunu uyarınca yapıldığını kaydetti.

Belediye Kanunu'nun 14. maddesinde, "Belediye yurt hizmetlerini yapar, yaptırır." denildiğini hatırlatan Gökçebaş, "Milyonlarca öğrencinin olduğu bir kentte, yurt sorununu çözmek kamu kurumlarının aslı vazifelerinden biri olmalıdır. Biz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Eğer bu yönden talepler devam ederse ve uygun görürsek, bu tür protokoller sürebilir. Kimseye kimsenin malını ilanihaye vermiyoruz. Süresi bellidir. Başka algı oluşturulmasını doğru bulmuyoruz." diye konuştu.
Kaynak: AA