İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri

İşgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Yahudi Yerleşim Birimleri Dosyasından sorumlu Daglas:'İşgal güçleri, Nablus'taki olayı kullanıp, buradaki Filistinlilere karşı toplu cezalandırma uyguladı ve saldırıları artırdı.'

İşgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Yahudi Yerleşim Birimleri Dosyasından sorumlu Gassan Daglas, İsrail ordusunun Nablus civarında bir Yahudi yerleşimcinin öldürülmesinin ardından Filistin halkına "toplu cezalandırma" uyguladığını belirtti.

Daglas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İşgal güçleri, Nablus'taki olayı kullanıp, buradaki Filistinlilere karşı toplu cezalandırma uyguladı ve saldırıları artırdı." dedi.

İsrail hükümetinin Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik müdahale, alıkoyma, yerleşim birimlerini, yolları kapatmayı artırma yönündeki baskılarına uyduğunu kaydeden Daglas, söz konusu olayın meydana gelmesinden bu yana İsrail hükümetinin kararıyla Gilad Yahudi yerleşim biriminin genişletildiği ve yolların kapatıldığını söyledi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kenti çevresindeki Havat Gilad Yahudi yerleşim birimi yakınında 9 Ocak'ta bir Yahudi yerleşimci, durakta beklerken yoldan hızla geçen bir araçtan açılan ateş sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Saldırının sorumlusuna ilişkin bilgi verilmeyen olayın ardından Batı Şeria'daki Yahudiler, Filistinlilerin evleri ve araçlarına taşlarla saldırılar düzenlemişti.

Kaynak: AA