GÜNDEM / 13 Ocak 2018

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Elazığ ve Bingöl 6. il kongrelerine katılacak.

(Elazığ/12.00/Bingöl/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Niğde ve Aksaray 6. il kongrelerine iştirak edecek, valiliklere ziyarette bulunacak.

(Niğde/13.00/14.45/Aksaray/16.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bostancı Gösteri Merkezi'nde partisinin İstanbul İl Kongresi'ne katılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Gemlik TOKİ temel atma ve 15 araçlık otobüs filosunun hizmete alım törenlerine, Bursa Karadeniz Günleri'ne, partisinin Gemlik ve Osmangazi ilçe kadın kolları kongrelerine, Bursa Bosna Sancak Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin gecesine, Nilüfer İlçe Ana Kademe Kadın ve Gençlik Kolları Mahalle Başkanları Vefa Yemeği'ne iştirak edecek.

(Bursa/12.00-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, valiliği, esnafı, KADEM'i ve Yahya Kaptan Çocuk Evleri Sitesi'ni ziyaret edecek, partisinin il kadın kolları kongresine katılacak.

(Kocaeli/13.00-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, partisinin Düzce 5. Olağan Gençlik Kolları Kongresi'ne iştirak edecek.

(Düzce/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Los Angeles Ticaret Odası üyeleriyle görüşecek ve Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek.

(Los Angeles) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Tunus'ta hayat pahalılığına karşı yapılan protestolar takip ediliyor.

(Tunus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye'de Beşar Esed rejimi ve destekçisi güçlerin, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki saldırıları takip ediliyor.

(İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, partisinin Yalova İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katılacak.

(Yalova/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Spor Güvenliği Çalıştayı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Kulüpler Birliği Vakfının ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 15. haftasında Banvit-Pınar Karşıyaka, TOFAŞ-Yeşilgiresun Belediyespor, Beşiktaş Sompo Japan-Demir İnşaat Büyükçekmece ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe Doğuş maçları yapılacak.

(Balıkesir/13.00/Bursa/15.15/İstanbul/17.00/20.15) (Fotoğraflı)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 14. haftasında Bornova Beckerspor-Abdullah Gül Üniversitesi, OGM Ormanspor-Fenerbahçe, Beşiktaş-Çukurova Basketbol, İstanbul Üniversitesi-Canik Belediyespor ve Yakın Doğu Üniversitesi-BOTAŞ maçları oynanacak.

(İzmir/13.00/Ankara/İstanbul/14.00/İstanbul/16.00/16.30) (Fotoğraflı)

5- Efeler Ligi 13. haftası, Jeopark Kula Belediyespor-İnegöl Belediyespor, Halkbank-Afyon Belediyesi Yüntaş, Arkas Spor-Maliye Piyango, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş ve Fenerbahçe-Galatasaray HDI Sigorta maçlarıyla tamamlanacak.

(Manisa/14.00/Ankara/İzmir/15.00/İstanbul/17.00/19.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "Hedefimiz GAP'ı bitirmek"

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba:

- "Yıllardır devam eden GAP'ın artık ne olursa olsun bitirilmesi lazım. GAP'ı çok iyi değerlendirmemiz, bundan sonra DAP'a, DOKAP'a, KOP'a geçmemiz lazım"

- "Hükümetimizin de hedefi GAP'ı bitirmektir. İnşallah bunun için çok ciddi çalışmalarımız var"

- "Şu anda tarımsal bir kuraklıktan söz etmek doğru değil ama Allah korusun böyle bir hafta daha devam edecek olursa tarımsal kuraklık olabilir. Bu konuyla ilgili bir koordinasyon merkezimiz var. Çiftçilerimizin zararlarının karşılanması için TARSİM açısından çalışmalar olacak"

- "Çiftçi Kayıt Sistemi ve TARSİM'e kayıt olma işlemlerini kolaylaştıracağız, bürokrasiyi azaltacağız, tapunun yanı sıra kira kontratını da ecrimisil varsa onu da kabul edeceğiz"

(Merve Özlem Çakır/Ankara)

2- TSK'ye yeni kalekollar geliyor

- Teröristlerin olası saldırı girişimlerinin önlenmesine yönelik Milli Savunma Bakanlığının planlaması kapsamında güçlendirilmiş karakol olarak bilinen kalekol yapım çalışmaları sürdürülüyor

- Türk Silahlı Kuvvetlerinde bugüne kadar 68 kalekol tamamlanarak ilgili birliklerin kullanımına verildi, 12 kalekolun inşası sürüyor

- Yıl sonuna kadar Türk Silahlı Kuvvetlerine 6 kalekolun daha teslim edilmesi planlanıyor

(Sarp Özer/Sinan Uslu-Ankara)

3- Erken rezervasyonda hedef 6 milyon yerli turist

- Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy:

- "Erken rezervasyon alışkanlığında artış ile birlikte geçtiğimiz yıl 5 milyon seviyesi yakalandı. Beklentimiz 2018 yılında erken rezervasyon kapsamında tatile çıkan vatandaş sayımızın 6 milyon seviyelerinde gerçekleşmesi yönünde"

- "Antalya'da başta Kemer, Belek, Side ve Alanya, Ege Bölgesi'nde ise Bodrum, Didim, Kuşadası, Marmaris, Çeşme, Fethiye'ye ilgi yüksek. Bununla birlikte kültür turlarında Kapadokya, Pamukkale, Karadeniz, Bursa ve Eskişehir'e yönelik ilgi bulunuyor"

- "Asıl hedefimiz, 2017’nin ardından 2018 ve sonrasındaki yıllarda Türk turizminin yeniden ciddi bir ivme ile büyümesini sağlamak. Bu bağlamda 2018 yılında da turizmde çift haneli büyüme hedefliyoruz"

- Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır:

- "Her yıl bir öncekinden çok daha fazla kişi erken rezervasyonu tercih ediyor. Bu durum, erken rezervasyonun yerli tatilci tarafından ne kadar benimsendiğinin de bir göstergesi. Erken rezervasyon kampanyalarının son dönemde sadece yaz dönemini değil, yılın diğer dönemlerini de hatta yurt dışını da kapsayarak genişlediğini gözlemliyoruz"

(Elif Ferhan Yeşilyurt/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA