Edirne Kent Müzesi'ne 7 Ayda 12 Bin 276 Ziyaretçi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın en önemli projelerinden biri olan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Özel Müze Statüsü’ne alınan Edirne Kent Müzesi, hizmete sunulduğu tarih olan 5 Mayıs 2017’den 1 Ocak 2018’e kadar 12 bin 276 kişiyi ağırladı.

Edirne Kent Müzesi'ne 7 Ayda 12 Bin 276 Ziyaretçi
I. Murat’ın Edirne’yi fethinin 656. yıldönümü olan 5 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen törenle hizmete açılan Edirne Kent Müzesi Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, Edirne Belediyesi’nin hazırladığı, “Tarihi Değerleri ile Yaşayan ve Yaşatılan Edirne” isimli proje ile hayata geçirilmişti. Edirne Kent Müzesi, kentin en önemli yapılarından biri olan Hafızağa Konağı’nın restore edilmesiyle hizmete kazandırıldı. Açıldığı ilk günde itibaren yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gören Edirne Kent Müzesi’ni kısa sürede tur operatörlerinin listesinde yer almaya başladı.

Edirne’nin tarihi hakkında önemli bilgilerin yer aldığı, bu bilgilerin belge ve dokümanlarla desteklendiği bu müze Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Özel Müze Statüsü’ne alınmasıyla da birlikte yerli ve yabancı turistlerin Edirne’ye geldiklerinde uğramadan gitmedikleri mekanlar arasında yer almayı başardı.

Edirne Kent Müzesi’nin bu başarısı rakamlara da yansıdı. I. Murat’ın Edirne’yi fethinin 656. Yıldönümü olan 5 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen törenle hizmete açılan Edirne Kent Müzesi’ni 1 Ocak 2018 tarihine kadar 12 bin 276 kişi ziyaret etti.

Haftanın 7 günü 09.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyarete açık olan Edirne Kent Müzesi’nde Kalkolitik Dönemden bugüne kadar Edirne anlatılıyor. Müzede; Göç Dönemi, Milli Mücadele Dönemi, Basın Tarih Bölümü gibi bölümler var. Silikon Heykellerle Osmanlı Dönemi, sınır kapıları, Hıdırlık Tabyası, Göç, Kırkpınar, 360 derece Selimiye Camii Gezisi, basın tarihi, işgal bölümü, geleneksel mutfak kültürü, eğitim tarihi, Tıp tarihi gibi bilgiler yer alıyor.

Edirne Kent Müzesi’nin kentteki önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Tarihin, kültürün başkenti; medeniyetler şehri Edirne’de daha çok müzenin bulunması gerektiği inancındayım. Edirne’nin bir kent müzesinin bulunmaması 8 bin 300 yıllık tarihe sahip olan bur kent için büyük bir eksiklikti. Göreve başladığımda hayata geçirmek istediğim ilk projelerden biriydi Edirne Kent Müzesi. Güzel bir proje, özverili bir çalışma sonucunda Edirnelileri, ilk kent müzesine kavuşturmuş olduk. 7 aydır, ziyarete açık olan Edirne Kent Müzesi’ni gezen vatandaşlarımızdan da çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Çocuklarımız, öğretmenleriyle bazen de aileleriyle geldikleri Edirne Kent Müzesi’nden yaşadıkları kentin tarihi, yaşamını, kültürünü öğreniyorlar. Bu gerçekten bizim için çok önemli” dedi.

Kaynak: İHA