Develi Mahallesinde Yatırımlar Anlatıldı

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Develi Mahallesinde düzenlenen kahvaltılı programda Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetler ve Saruhanlı’ya yapılacak 2018 yatırımları konuşuldu.

Develi Mahallesinde Yatırımlar Anlatıldı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Develi Mahallesi sakinleri tarafından düzenlenen birlik beraberlik kahvaltı programına katıldı.

Saruhanlı ilçesi Develi Mahallesi’nde düzenlenen programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ersoy Arslan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Erdinç Karaköse, Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Koordinatörü Aybars Özbilgin, Saruhanlı MHP İlçe Başkanı Baki Ulu, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Süleyman Kahramanlar ile Develi sakinleri katıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Büyükşehir Belediyesi’nin Saruhanlı’ya hizmetlerinin devam ettiğinin bilindiğini hatırlatarak, “Develi’de bir mezarlığınız var. Etrafı açık. 2018 yılı programında etrafı duvar ya da çit ile kapatılacak. Ayrıca buradan Koldere’ye giden yaklaşık 2 kilometre, burası da yatırım programına alınarak mutlaka yapılacaktır” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılından beri il özel idaresi döneminden ayrı bir şekilde mahallelere özellikle dokunmaya başladığına dikkat çeken Genç, “Bunları siz görerek yaşıyorsunuz, biz de planlayan, programlayan olarak yaşıyoruz. Halkımız mutlu. Amacımız yaşadığı şehri daha iyi bir şehir haline getirebilmektir” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden bahseden Genç, özellikle evde bakım hizmetinin önemli olduğunu belirterek, mahallede yardıma muhtaç vatandaşları koordinatörlüklerle temasa geçmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Genel Sekreter Yardımcısı Genç, son günlerde MASKİ’nin açmış olduğu eski borulardan oluşan sergiyi de hatırlatarak, “Bu güne kadar 476 adet su deposu değişerek yenilendi. Benim eski mesleğim icabıyla su depolarının ne halde olduğunu, içine nasıl girildiğini iyi bilirim. Klorlama uygulamasını belki de çevre sağlığı müdürü olarak ilk başlatan bendim. Kırsaldaki mahallelerde su depolarına klorlama cihazlarının takılmasını projesini başlatmıştım ama yürütememiştik. Çünkü İl Özel İdaresi bunu savsaklamıştı. Şimdi MASKİ’nin vasıtasıyla sağlıklı içme suyunu her tarafa getirmiş olduk. Kültür Merkezi’nde sergilenen borular, vatandaşlara ne koşullarda su içirildiğinin kanıtıydı” ifadelerini kullandı.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, kahvaltıda yaptığı konuşmasında, Saruhanlı’da yeni bir geleneğin başladığını ifade ederek, kahvaltı programını düzenleyen Abdullah Balkanlı’ya teşekkürlerini iletti. Bu tür etkinliklerin birlikteliklere destek verdiğini belirterek, son günlerde gündemi meşgul eden KHK ile çıkan taşeronların kadroya alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan, “Bunlarla ilgili çok soru var. KHK ile taşeron işçilerin devlet işçisi veya devlet memuru olma konusunda bir kanun çıktı. Bu KHK’nın detaylarının tartışmaları yapılıyor. Netleşen çok fazla bir şey yok. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde, KHK’nın istediği konulardan bir tanesi belediye şirketi olması gerektiği. Biz zaten bunu önceden öngördüğümüz için personelin yüzde 90’dan fazlası zaten belediye şirketinde çalışıyor. Şu anda çıkan KHK bunu öngördü. Bunun bir de devlet ayağı var. Hükümet binalarında, kamu binalarında çalışanlar var. Onlara ne getirdiğini biz tam olarak bilmiyoruz. Haklar geliyor ama haklar arkadan gelecek” dedi.

Detayları hakkında kimsenin henüz bir şey bilmediğini ifade eden Güzgülü, “KHK çok hızlı çıkmış, içi yeni yeni dolduruluyor” diye konuştu.

Kahvaltı programına katılan Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ersoy Arslan ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Erdinç Karaköse, yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verdi. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen ise konuşmasında, MASKİ yatırımları ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilileri, mahalle sakinlerinin istek ve taleplerini dinleyerek, karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.
Kaynak: İHA