Çanakkale'de 3 Oda Başkanı Güven Tazeledi

Çanakkale'deki esnaf odaları seçimlerinde 3 başkan güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Alınan bilgiye göre, Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odasında genel kurul süreci tamamlanarak seçim yapıldı.

Yapılan seçimlerde mevcut 3 başkan, üyelerin çoğunluğunun oyunu alarak güven tazeleyerek, yeniden başkan seçildi.

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel kurula katılan üyelere teşekkür etti.

Yapılan seçimde 553 üyenin katılım sağladığını ifade eden Demir, "353 oy biz, 190 oy rakibiz aldı. Yola aynı görev aşkı ile devam ediyoruz. Üyelerimize takdirlerini bizden yana kullandıkları için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde ilk çalışmamız servis ablaları için olacak. Servis ablalarına lise mezunu olma şartı geldi. İlköğretim mezunu kişilerin de servis ablası olarak çalışması için Çanakkale Milletvekillerimize dosya vereceğiz.

Kamyon garajımızın yanından yol geçtiği için garajımız daraldı. Çanakkale Belediyesi ile görüşerek yeni bir kamyon garajı yapmak istiyoruz. Çanakkale Belediyesinden, Odamızın seminer ve toplantılarını yapmak için bir yer istedik. Bunu da en yakın zamanda gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin İş de 22. genel kurulu gerçekleştirdiklerini belirtti.

İlk projelerinin odanın mevcut hizmet binasını satarak daha hızlı ve kolay hizmet vermek için bir yer satın almak olduğunu dile getiren İş, yeni dönemin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayhan Engin'de şu değerlendirmede bulundu:

"7 Ocak tarihinde 16. genel kurulumuzu yaptık. Doğru ve dürüst insanların takdirine layık olarak tekrar başkan olarak seçildim. Beklentimizin altında bir oy alarak seçildik. Bizim görevimiz odamıza kayıtlı üyeleri sosyal, ekonomik ve kültürel alanda daha iyi duruma getirmek. Meslektaşlarımıza ve oda üyelerimize bizi tekrar göreve seçtikleri teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA