BYEGM Erzincan İl Müdürlüğü Kuruldu

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında Erzincan İl Müdürlüğü kuruldu.

BYEGM Erzincan İl Müdürlüğü Kuruldu
Resmi Gazetede 11 Ocak 2018 tarihli yayımlanan karar ile Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında Erzincan İl Müdürlüğü kuruldu.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün 18. İl Müdürlüğü olacak olan Erzincan İl Müdürlüğünün, Erzincan halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Milletvekili Bayram açıklamasında; “Dünya genelinde doğru bir Türkiye algısının oluşturulması hedefiyle merkez teşkilatı, 17 il müdürlüğü ve yurtdışındaki 39 basın müşavirliği/ataşeliği ile çalışmalarını sürdüren BYEGM, aynı zamanda yerli ve yabancı basın mensuplarının işlerini daha kolay ve özgürce yapabilmeleri için pek çok faaliyeti aynı anda yürütüyor. Yabancı gazetecilerin akreditasyonu, sarı basın kartı düzenlemesi, mihmandarlık hizmetleri ile hizmet damgalı (gri) pasaport işlemleri Genel Müdürlük tarafından gerçekleştiriliyor.

Güçlü bir yerel medyanın, güçlü bir demokrasinin anahtarı olacağının bilinciyle BYEGM, yerel medyanın güçlendirilmesi için eğitim seminerleri, bilgilendirme toplantıları, gazeteci değişim programları ve basın özendirme yarışmaları düzenleniyor.

İletişim teknolojilerinde yaşanan baş döndürücü gelişmeleri yakından takip eden BYEGM, basınımızın “Yeni Medya” düzenine entegrasyonu için yeni metot ve yaklaşımlar geliştiriyor. Geleneksel medyanın geleceği yakalayabilmesi ve gücünü koruyabilmesi için web ve mobil tabanlı uygulamalar ile sosyal medya alanlarındaki yeni fırsatları araştıran Müdürlük, eğitim ve bilgilendirme toplantılarıyla gerek basın gerekse kamu aktörlerine danışmanlık hizmeti veriyor.

Basın Yayın ve Enformasyon Erzincan İl Müdürlüğünün kurulmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan’ın evladı Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi.
Kaynak: İHA