Bu Hastanede 4 Milyon Kişi Muayene Oldu

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, 2017 yılında Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 milyon 48 bin 825 kişinin muayene olduğu söyledi.

Benli, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, göreve kısa bir süre önce başladığını anımsatarak, "Eğitim Araştırma Hastanesi'ne 2017 yılında 4 milyon 48 bin 825 kişi muayene olmuş. 848 bin 603 kişi acil vaka olarak geldi. Yaklaşık yüzde 21 oranında acil bir girişimiz. var. Bu acil servis için büyük bir oran. Ayrıca 73 bin 414 ameliyat yapıldı." diye konuştu.

Vatandaşların hastane kullanımı açısından bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Benli, şunları kaydetti:

"Acile gelenlerin içerisinde yüzde 84'ünün acil vaka olmadığını tespit ettik. Bu konuda biraz bilinçlenmemiz gerekiyor. Halkın acil servisleri gereksiz yere meşgul etmemesi gerekiyor. Önce aile hekimliklerimizi kullanmamız gerekiyor. Aile hekimliğinin etkinliğini artırmak açısından çok önemli. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Çünkü imkanlar bizim imkanlarımız. Sınırsız imkan diye bir olay yok. Her şey sınırlı. Bu konuda dünyada basamaklandırma sistemi vardır. Şu an bizim sistemimiz basamak atlamaya izin veriyor. İnsanlar aile hekimine gitmeden hastaneye gidebiliyorlar. Yurt dışında böyle bir sistem yok."

Şehir hastanesini de bitmek üzere olduğuna dikkati çeken Benli, "Bizde bir an önce nasıl taşınabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Taşeron işçilerimizden bin 880 kişi kadroya geçebilecek durumda. Bir yandan da bu konuyu takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA