Bitlis'te Uyuşturucu Operasyonları

Operasyonlarda, 647 gram esrar ve 1 kilo 401 gram marok ile ruhsatsız tabanca ele geçirildi, olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 647 gram esrar ve 1 kilo 401 gram marok ile ruhsatsız tabanca ele geçirildi, olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ile Tatvan KOM Grup Amirliği ekiplerince, uyuşturucu kaçakçılarının faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve önlenmesi amacıyla çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Bir ihbarı değerlendiren ekiplerin, M.B'nin ikametinde yaptığı aramada, poşet içinde satışa hazır 647 gram esrar ele geçirdiği kaydedilen açıklamada, gözaltına alınan M.B'nin, "uyuşturucu madde ticareti yapmak ve uyuşturucu madde kullanmak" suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Öte yandan yine Tatvan KOM Grup Amirliği ekiplerince durdurulan araçtan inerek elinde siyah poşetle kaçan şüpheli E.E'nin yaşanan kovalama sonucu yakalandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheli T.T'nin de içinde bulunduğu araçta yapılan aramalarda, 1 kilo 114 gram marok maddesi ele geçirilmiştir. Şüphelilerden alınan bilgiler doğrultusunda uyuşturucu maddeyi temin eden Ç.T'nin ikametinde, iş yerinde ve üst aramasında da 287 gram marok, ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait şarjör, 4 cam aparat ile 39 uyuşturucu madde satışında kullanıldığı değerlendirilen kilitli şeffaf poşet ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan şüphelilerden E.E ve Ç.T, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak ve kullanmak' suçlarından tutuklanmış, T.T ise serbest bırakılmıştır."

Açıklamada, halkın canına ve malına kasteden suç ve suçlulara karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Kaynak: AA