Artuklu Belediyesinden Tiyatro Şöleni

Mardin’in Artuklu İlçe Belediyesi yılın ilk ayında kültürel etkinliklere hızlı bir giriş yaptı. Tiyatro etkinlikleriyle vatandaşlarının kültürel ve sanatsal etkinliklerle dolu bir hafta geçirmesini sağlayan Artuklu Belediyesi, kırsal mahallelerde okuyan öğrencilerini de unutmadı.

Artuklu Belediyesinden Tiyatro Şöleni
Tiyatro şöleni kapsamında 1. gün “Beni Affet Anne” isimli tiyatro etkinliğini düzenleyen belediye 3 seans olarak oynanan oyunda 1. seansı ortaokul öğrencileri için, 2. seansı lise öğrenciler için 3 seansı ise tüm vatandaşlar için gösterime sundu. Binlerce kişinin izlediği oyun, vatandaşların beğenisini kazandı. Oyun gösteriminden önce vatandaşlara Artuklu Belediyesi ekipleri tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Şölenin 2. gününde kırsal kesimdeki okullarda okuyan ve birçok sanatsal ve kültürel etkinliğe uzak kalan köy okulları öğrencileri için çocuk tiyatrosu etkinliği düzenleyen belediye, okullarından tiyatro etkinliğinin düzenlendiği Atatürk Kültür Merkezine sorunsuz ve konforlu bir şekilde ulaşmaları için öğrencilerin ulaşımlarını sağladı. Oyundan önce çeşitli ikramlarda bulunan Artuklu Belediyesi ekipleri, öğrencilere unutulmayacak bir gün yaşattı. 2 seans olarak gösterilen “Gülümse Geleceğe” isimli tiyatro oyunu esnasında öğrenciler eğlenceli anlar yaşadı. 12 okul, 600 dolayında öğrencinin izlediği oyun için öğrenciler, Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk’e ve Artuklu Belediyesi ekiplerine teşekkürlerini iletti. Tiyatronun sona ermesinin ardından öğrenciler yine Artuklu Belediyesi tarafından evlerine ulaştırıldı.

“Kültürel ve sanatsal etkinliklerimizi kırsal mahallelere taşıdık”

Konuyla ilgili açıklama yapan Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk; “Kültürel ve sanatsal etkinlikler anlamında Mardin hiç yaşamadığı bir dönem yaşıyor. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Yaman’ın girişimleriyle Mardin’de bu anlamda güzel şeyler oluyor. Bizler de Artuklu’nun bu konudaki eksikliğini gidermek için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Düzenlediğimiz kültürel ve sanatsal etkinliklerimize kırsal mahallelerimizi de dahil ediyoruz. Böyle güzel etkinliklere katılmanın her bireyin hakkı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA