AK Parti Eruh 6. Olağan İlçe Kongresi

AK Parti Eruh 6. Olağan İlçe Kongresi yapıldı.

Eruh Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen kongrede konuşan AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, ülkede Kürtçe alanında yaşanan gelişmelere değindi.

"Bugün artık Kürt sorunu yoktur." diyen Aktay, şunları söyledi:

"Artık kimse Kürt olmaktan dolayı en ufak bir rahatsızlık duymuyor. Kürt olmaktan dolayı en ufak bir baskıya maruz kalmıyor. Kimse Kürtçe konuşmakta bir kısıtlama hissetmiyor. Artık vatandaşlarımız istediği dili konuşabiliyor, istediği eğitimi alabiliyor. Bütün dünyaya ilan ettik. Kürtlerin bir devleti var. Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Terör örgütü PKK kesinlikle Kürt halkıyla alakası olmayan, gündemi kesinlikle Kürtlere hizmet olmayan, Kürtlerin ne haklarını, ne onurunu geliştirmek olmayan karanlık bir örgüttür."

Aktay, Türkiye'de devlet ve milletin bütünleştiğine işaret ederek, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında gösterilen mücadelenin, bunun en güzel örneği olduğunu bildirdi.

AK Parti MKYK üyesi Mithat Sancak da "300 yıllık bütün hastalıklardan bizi kurtaracak olan şey 2019'da hayata geçirilecek cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Onun için 2019 seçimleri, çok hayati bir önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kongrede geçerli oyların tamamını alan Cevher Çiftçi, yeniden AK Parti İlçe Başkanı seçildi.

Kongreye, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ile partililer katıldı.

Kaynak: AA