Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl'ü makamında ziyaret etti.

Çöl, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu vatan için evlatlarını feda eden şehit ailelerimize, canlarını hiçe sayarak yaralanan gazi unvanı alan tüm vatan severlerimizin yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam ediyoruz. Bununla ilgili her türlü desteğe hazırız." dedi.

Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı da Mustafa Çöl başta olmak üzere, tüm belediye personeline verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Şehit aileleri, dul ve yetimlerin, gazi ve yakınlarının sorunlarına çare üretmek amacıyla gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Kumartaşlı, daha sonra üzerinde bir madalyanın da bulunduğu teşekkür belgesini Çöl'e takdim etti.

- Dinar'da "Geçmişten Bugüne Kudüs" konulu konferans

Dinar ilçesinde, Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nasuh Günay tarafından "Geçmişten Bugüne Kudüs" konulu konferans verildi.

Park Ala Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Nasuh Günay, "Kudüs son günlerde gündeme oturdu ama onun öncesinde tabi ki Kudüs 1917 yılına kadar bizim kendi topraklarımızdı. Henüz daha yüzyıllık geçmişte bizim topraklarımızdı. Niçin Kudüs’e bu millet önem vermeli, dikkat çekmeli, Kudüs konusunda düşüncelerini dile getirmeli. Her şeyden önce orası Hz. Peygamberin miraca çıktığı topraklardır." dedi.

Kaymakam Mustafa Şahin, İlçe Müftüsü Şahin Yaşar ve çok sayıda davetlinin katıldığı konferansın sonunda Prof. Dr. Nasuh Günay'a plaket verdi.

Kaynak: AA