Ziraat Öğretiminin 172. Yılı

Ziraat öğretiminin 172. yılı dolayısıyla Siirt Üniversitesi'nde (SİÜ) program düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Murat Erman, Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası Siirt Şubesince Kezer Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, nüfusa oranla tarım alanlarının azaldığına dikkati çekti.

Güçlü tarım alanlarına sahip olabilmenin, güçlü bir tarım öğretiminden geçtiğini savunan Erman, "172 yıldır daha iyi bir ziraat mühendisi yetiştirebilmek için yüksek öğretimde çeşitli yöntemler denenmeye devam ediyor. Altyapısı güçlü, donanımlı, tarımda kaliteyi arttırmaya yetkin ziraat mühendislerinin yetiştirilmesiyle ilgili ciddi anlamda çalışmalar yapılmalıdır." dedi.

Konuşmaların ardından Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, "Zirai eğitimin önemi ve tarımda bilgi paylaşımı" konulu sunum yaptı.

Programa, rektör yardımcıları Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Prof. Dr. Nihat Şındak ve Prof. Dr. Ömer Şahin, Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, Ziraat Mühendisleri Odası Siirt Şube Başkanı İrfan Obay, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA