Yozgat'ta 44 Acemi Er Yemin Etti

Yozgat İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda 4 haftalık temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 369’uncu kısa dönem 44 er için yemin töreni düzenlendi.

Yozgat'ta 44 Acemi Er Yemin Etti
Yozgat Celal Atik Spor Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yemin törenine Yozgat Vali yardımcıları Adem Yılmaz ve Şükrü Çakır, İl Jandarma Alay Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, İl Jandarma Komutanlığında görevli subay ve astsubaylar ile yemin eden erlerin aileleri katıldı.

Törende askerlerin yemin etmesinden sonra konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, asker yakınlarına seslenerek,"Değerli anne ve babalar yaklaşık 4 hafta önce kutsal vatani görevini yapmak için bizlere emanet ettiğiniz yiğit evlatlarınız, biraz önce huzurunuzda yemin etti. Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarında vatan hizmetlerini yerine getirmek için bu kutsal ocağa gelen evlatlarınız, karşınızda gururla onurla dimdik durmaktalar. Gururla bu ocağa gönderdiğiniz evlatlarınızdan uzakta kalmaktan tasalanmayın. Onlar sadece sizlerin değil bizlerin de evlatlarıdır. Silah ve kader arkadaşlarımızdır" dedi.

Konuşmaların ardından ise birliğe ilk katılan jandarma er Burak Akgözlü, yaş kütüğüne isim plakasını çaktı. Daha sonra ise sporda ve atışta başarılı olan erlere hediyeleri verildi.

Tören sonunda yemin eden askerler yakınlarına sarılarak hasret giderdi. Askerler aileleriyle hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Kaynak: İHA