Salihlili Öğrenciler Macaristan'a Gidiyor

Salihli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 8 öğrencisi, Erasmus+ kapsamında Macaristan’a giderek 2 haftalık eğitime katılacak.

Salihlili Öğrenciler Macaristan'a Gidiyor
Salihli’de Erasmus+ kapsamında hazırlanan "Salihli Gençleri Hayat Boyu Öğrenme Yolunda" adlı AB Eğitim Projesinde Macaristan’da eğitim görecek Salihli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’yı ziyaret etti. Öğrencilere ziyarette Okul Müdürü Serdar Yıldız ve Müdür Yardımcısı Murat Türkyılmaz’da eşlik etti. Erasmus+ ve "Salihli Gençleri Hayat Boyu Öğrenme Yolunda" projesi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Yıldız, “Proje kapsamında 8 öğrencimiz 21 Ocak ve 3 Şubat tarihleri arasında Macaristan’ın Başkenti Budapeşte giderek kaynakçılık ve metal eğitimi konusunda 2 hafta eğitim görecek. Yine bu proje kapsamında farklı öğrencilerden oluşan 8 kişilik bir grup Mart ayında Portekiz’e, 8 kişilik diğer bir grup ise Mayıs ayında Finlandiya’ya staj eğitimine gidecek. Okulumuz öğrencileri geçen sene de farklı bir proje kapsamında, yurt dışında 4 eğitim stajı yapmıştı. Öğrencilerimizin yurtdışında eğitim almaları ve staj yapmaları konusundaki çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Kayda, “Meslek Liselerine olan önyargıyı kırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Üreten, kazanan ve gelişen bir Türkiye için Meslek Liseleri çok büyük önem taşımaktadır. Başarılarınızın devamını dilerim” diyerek Okul Müdürü Serdar Yıldız, Müdür Yardımcısı Murat Türkyılmaz ile öğrencilere teşekkür etti.
Kaynak: İHA