Rafsancani'nin Kardeşinden Ahmedinejad Tepkisi

Eski İran Cumhurbaşkanı Rafsancani'nin kardeşi Haşimi: 'Ahmedinejad ve taraftarlarının bugünlerde sarf ettiği sözleri başkaları söyleseydi, acaba ne tür bir karşılık görürdü? Doğrusunu isterseniz, karşılığı çok sert olurdu. Hatta uzun hapis cezası ve belki idam olurdu'

Eski İran Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin kardeşi Muhammed Haşimi, Mahmud Ahmedinejad ve taraftarlarının tavırlarına karşı yargı tarafından sergilenen "hoşgörü"ye tepki gösterdi.

Haşimi, İran'daki "Khabaronline" haber sitesine verdiği demeçte, eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'a yönelik gösterilen müsamahaya bir anlam veremediğini belirterek, "Hangi gerekçeyle ona dokunmuyorlar bilemiyorum. Onu büyüklere sormak lazım." dedi.

Abisinin Ahmedinejad hakkındaki öngörülerinin doğru çıktığını dile getiren Haşimi, "Zamanında, Rafsancani'nin Ahmedinejad hakkında kaleme aldığı mektuba karşı birçok kişi sessiz kaldı. Fakat şimdi, Ahmedinejad'ın davranışlarını görünce, abimin o günkü haklı tavrını takınıyorlar." ifadelerini kullandı.

Haşimi, Ahmedinejad ile olan ilişkilerin arka planı hakkında bilgi sahibi olmadığını kaydederek, "Ancak, Ahmedinejad ve taraftarlarının bugünlerde sarf ettiği sözleri başkaları söyleseydi, acaba ne tür bir karşılık görürdü? Doğrusunu isterseniz, karşılığı çok sert olurdu. Hatta uzun hapis cezası ve belki idam olurdu." şeklinde konuştu.

İran'da 2005 - 2013 yılları arasında cumhurbaşkanlığı görevi yaptıktan sonra rejimle ters düşmeye başlayan Ahmedinejad'ın kabinesindeki yardımcılar ve bakanlar hakkında birçok mali dava bulunuyor.

Ahmedinejad, son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de İran Lideri Ali Hamaney'in tavsiyesinin aksine adaylık başvurusunda bulunmuş, ancak adaylığı Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından reddedilmişti.

Kendisi ve taraftarlarının, söylemleriyle muhafazakarlar dahil, ülkedeki birçok kesimin tepkisini çeken Ahmedinejad, başta yargı erki olmak üzere, rejimle sık sık karşı karşıya geliyor.

Kaynak: AA