Okutur; '2018 Bölgemizde Turizmin Atılım Yılı Olacak'

Dalaman, Ortaca Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, bölge turizmi ve birliğin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Okutur; '2018 Bölgemizde Turizmin Atılım Yılı Olacak'
DOKTOB Başkanı Okutur, yaptığı açıklamada, yurt içi ve dışında bölge tanıtımı için acente temsilcilerinin misafir edilerek olumlu bağlantılar kurulduğunu ifade etti.

Hindistan acente federasyonu TAFI’nin yönetim kurulu ve 550 üyesi ile Hilton’da kongresini yaptığını hatırlatan Okutur, “basın mensuplarıyla Ortaca, Dalyan, Köyceğiz ve Dalaman’da çevre gezileri düzenlendi.

Muğla’nın görsel ve yazılı basında tanınması sağlandı. Başta Muğla Valimiz Sayın Esengül Civelek’in, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün’ün, Muğla Ticaret Odamız ve bölge belediye başkanlarımızın tamamının çok ciddi sorumluluk aldığı bu kongre sayesinde Hindistan Pazarı’nda Muğla’nın bilinirliliği yüzde 100 arttı. Şimdi 31 Ocak - 02 Şubat tarihlerinde Yeni Delhi’deki Satte Fuarı’na katılarak bunu pekiştirmeyi amaçlıyoruz. Artık pazarlamaya yönelmemiz gerekiyor. Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın bu fuara katılma kararı bizi ayrıca mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Kazak turizmciler geliyor

DOKTOB’un yeni destinasyonlar için yaptığı çalışmalar ve gelişmeler hakkında bilgiler veren Okutur; “Kazakistan Almata’da yaptığımız temaslarda acenteler, turizm birlikleri ve başkanlarıyla görüşülmüştü. Kazak turizmci misafirlerimizi, İzmir’deki Travel Turkey Fuarı’nda ağırladık ve bölgemizin tanıtımı için Şubat ayı içerisinde Kazakistan’dan acente grubunu bölgemizi tanıtmak üzere davet ettik. Bu yıl Almata-Dalaman charter seferinin konulması bizi mutlu etti. Önümüzdeki yaz aylarından itibaren Kazakistan’dan turistlerin geleceğini de müjdeleyebiliriz” diye konuştu.



İç turizmin canlandırılması hedefleniyor

Yerli turistin önemine değinen DOKTOB Başkanı Okutur; “Anadolu Jet Havayolları ile yapılan toplantıda Karadeniz ve Güney Anadolu’dan, Dalaman’a sezonda seferler konulabilmesi için yoğun çaba harcanıyor. Bölgemize önemli sayıda iç turizmi canlandıracak turist gelmesini sağlayacak çalışmalar yapılıyor. Bütün bu çalışmaların içinde bölge belediye başkanlarımız, Köyceğiz ve Dalaman özellikle tanıtım konusunda ciddi destekler verdiler” dedi.



Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’in, Dalyan’da yapılan bütün festivaller ve turizm faaliyetlerinde hem maddi, hem de manevi katkısını esirgemediğini aktaran Okutur, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bölgemizde yeni hazırlatmış olduğu projelerle marka değeri oluşturarak, turizmin gelişmesine katkı sağlayacak hazırlıklar içinde olması turizmcileri mutlu etmiştir. Bölge Belediyelerimizin turizme bakış açısı, bölgemizin turizm ve ekonomisi için çok önemlidir. Bu anlamda turizmci meslektaşlarımız adına Başkanlarımıza teşekkürlerimizi sunarım. Sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimlerle uyumlu çalıştığı ve desteklendikleri sürece sinerji oluşturabilir. 2018 yılı bölgemizde turizm ve ekonominin yılı olacak.”
Kaynak: İHA