Nevşehir'den Kısa Kısa

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş başkanlığında, "Ortak Atık Su Arıtma Tesisi ve Müşterek Kolektör Hattı Projesi Etüt Raporu" toplantısı düzenlendi.

Valilik binasında düzenlenen toplantıda, merkez ve ilçelere bağlı bazı belde ve köylerde kullanılmakta olan tesis ve hatların genel durum değerlendirmesi yapıldı.

Toplantıya, Acıgöl Kaymakam Vekili Ömer Tuğrul Kundakçı, İller Bankası 9.Bölge Müdürü Sönmez Ata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Savaş Benli, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çiçek, Nevşehir Islah Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kahveci ile bazı belde belediye başkanları ve köy muhtarları katıldı.

- Siyaset Akademisi için kayıtlar başladı

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, kentte sekiz hafta boyunca sürecek olan Siyaset Akademisi için müracaatların alınmaya başlandığını, kayıt işlemlerinin 19 Ocak'a kadar süreceğini belirtti.

AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından, 81 ilde düzenlenen 18. dönem eğitimlerin, siyasete merak duyan kişilere yönelik olduğunu kaydeden Yanar, programa dileyen tüm vatandaşların katılabileceğini bildirdi.

Yanar, "Eğitim programları, siyasi görüşü fark etmeksizin tüm halkımıza açıktır. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara, ileri ki süreçte Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan katılım diploması verilecek. Talepte bulunan devlet memurları da eğitime katılabilecektir." ifadesini kullandı.

Siyaset Akademisi için başvurular AK Parti İl Başkanlığı binasındaki ilgili birime yapılabiliyor.

- Özel insanlar, masa tenisi yarışlarına hazırlanıyor

Nevşehir Belediyesi Gençlik, Spor Kulübü’ne üye masa tenisi sporcuları, Antalya'da düzenlenecek olan "Koca Ömer Masa Tenisi 2. Bölge Türkiye Şampiyonası"na hazırlanıyor.

Nevşehir Özel İnsanlar Eğitim Merkezinde öğrenim gören Merve Gündüz ve Murat Saygı, antrenörler eşliğindeki çalışmalarını Nevşehir Gençlik Spor İl Müdürlüğü tesislerinde sürdürüyor.

Sporcular, 18-20 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek şampiyonadan, madalya ile dönmeyi hedefliyor.

- Anaokulu öğrencileri itfaiyecilerle tanıştı.

Nevşehir Ebu Eyyüb El Ensari Diyanet Anaokulunda öğrenim gören 4-6 yaş grubundaki öğrenciler, İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret etti.

İtfaiye erlerinin çalışma koşulları hakkında bilgi alan öğrencilere, "Alo 110" telefon hattının hangi durumlarda aranması gerektiğiyle ilgili eğitim verildi.

Öğretmenleri nezaretinde itfaiye araçlarına binen öğrenciler, kask takıp, araçlardaki sirenleri çalarak keyifli zaman geçirdi.

Kaynak: AA