Minik Öğrenciler Mutfakta Hünerlerini Sergiledi

Bodrum’da 5-8 yaş arası öğrenciler arasında mandalinalı tatlılar yarışması düzenlendi. Yarışmada öğrenciler mutfaktaki hünerlerini sergilerken aileleri de heyecanla onları izledi.

Minik Öğrenciler Mutfakta Hünerlerini Sergiledi
Bodrum Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği tarafından Bodrum’un tek coğrafi işaretli ürünü olan mandalinayı ön plana çıkartmak, çocukların mandalinayı sahiplenmesine aracılık etmek, kalan mandalina bahçelerimizi korumak, aynı zamanda çocukları sağlıklı ve doğal beslenmeye özendirmek gibi amaçlarla Bodrum Mandalinalı tatlılar etkinlikleri düzenledi.

Öğle saatlerinde Azka Otel’de başlayan etkinliklerde 5-8 yaş arası öğrenciler arasında mandalinalı tatlılar yarışması yapıldı.

Önlüklerini giyip keplerini takan yaklaşık 50 öğrenci, 5 grup halinde tatlı yapmaya koyuldu. Minikler mutfakta hummalı bir şekilde çalışırken aileleri de yarışmayı ilgiyle takip etti. Turgutreis Zeyyat Mandalinci öğrencilerinin önlüklerine yazdığı “Mandalina mandalinciden sorulur” sloganı ise oldukça dikkat çekti. Yarışmayı izleyenler arasında Muğla Turizm İl Müdürü Filiz Karacaağaç ve İlçe Milli Eğitimi Müdürü Emin Geçin de vardı.

Etkinlik hakkında basın mensuplarına konuşan Bodrum Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği’nden Gülşen Coşanöz, şu bilgileri verdi: “Bugün Dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz. 5-8 yaş arası çocuklar her şeyi kendileri hazırlayarak muhteşem tatlılar yapıyorlar. Buradaki amacımız Bodrum’un tek coğrafi işaretli ürünü olan mandalinayı ön plana çıkartmak. Çocukların mandalinayı sahiplenmesine aracılık etmek, kalan mandalina bahçelerimizi korumak, aynı zamanda çocukları sağlıklı ve doğal beslenmeye özendirmek gibi pek çok amacımız var. Çocuklarımız Bodrum mandalinalı tatlar hazırlıyorlar. Jürilerimiz de onları değerlendirecek. Öğleden sonra da liselerimiz başlangıç, ana yemek ve tatlı hazırlayarak yarışacaklar. Onlar da Bodrum mandalinalı olacak. Yarın da hem halk yarışmamız var hem de Ekiztaş Köyü’nü yarın burada ağırlayacağız. Dernek olarak Ekiztaş Köyü’nü pilot köy seçtik, onlarla yarın bir protokol imzalayacağız. Bugün ünlü şeflerimiz var. Ayrıca Muğla Turizm İl Müdürümüz şeref verdiler. Onlar da etkinli yakinen takip etmek üzere Muğla’dan buraya geldiler”

Öğrencilerin yaptıkları tatlılar daha sonra jüri üyelerinin beğenisine sunulurken 5 ayrı gruba da farklı kategorilerde ödüller verildi.

Kaynak: İHA