Malazgirtli Öğrencilerden Şehit Kaymakam Safitürk'ün Ailesine Mektup

Muş’un Malazgirt ilçesindeki öğrenciler, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün ailesi için duygu dolu mektuplar yazdı.

Malazgirtli Öğrencilerden Şehit Kaymakam Safitürk'ün Ailesine Mektup
Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı’nın ‘can dostum’ dediği Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün adı, geçtiğimiz günlerde Alparslan Ortaokuluna verildi.

Şehit Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulu Müdürü Erkan Biçer ve öğretmelerin başlattığı ‘81 İl 81 Şehit’ projesi kapsamında öğrencilerin yazdığı duygu dolu 50 mektup, şehidin ailesine gönderilmek için kaymakamlığa teslim edildi.

Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, Şehit Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulu idarecileri, öğretmenler ile mektupları yazan öğrenciler, Kaymakam Soner Kırlı ile bir araya geldi. Kaymakam Soner Kırlı, okul idaresi ile öğrencilerin bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Şehit Kaymakamımız hem benim dönem arkadaşımdı hem de aile dostumdu. Hain saldırı sonucu şehadeti bizleri derinden üzmüştü. Biz de kaymakamlık olarak şehit kaymakamımızın ismini ebediyen yaşatmak için ilçemizdeki bir okula verdik. Milletimizde öyle bir ruh var ki bu vatanı Allah’ın izniyle hiçbir güce çiğnetmez. Şehadete ulaşan kaymakamımıza, meslektaşıma, kardeşime bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Muhammet Fatih kardeşim öyle bir hale geldi ki o artık tüm Türkiye’nin kaymakamı. Artık o, gönüllere işlendi. Annesi annemiz, babası babamız oldu. Şimdi bu okulumuzun öğrencileri, şehit kaymakamımız için 50 duygu dolu mektup yazmışlar. Bu mektuplardan birini burada okudular, çok duygulandık. Kendileri küçük fakat yürekleri büyük öğrenci kardeşlerime yazdıkları duygu dolu mektuplar için çok teşekkür ediyorum. Bu mektupları şehit kardeşimin ailesine en kısa zamanda ulaştıracağız” dedi.

Şehit Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulunda okuyan Nursena Keleş’in okuduğu duygu dolu mektubun ardından, tüm mektuplar Şehit Kaymakam Safitürk’ün ailesine gönderilmek üzere teslim edildi.
Kaynak: İHA