Los Angeles'ta L.A. Art Show 'Çeşitlilik' Teması İle Başladı

Amerikalı sanatseverlere, dünyadan 100’den fazla galeriyi getiren, Pasifik kıyısının en büyük sanat fuarı olan L.A. Art Show “Çeşitlilik” teması ile 11 Ocak’ta kapılarını açtı.

Los Angeles'ta L.A. Art Show 'Çeşitlilik' Teması İle Başladı
Los Angeles’ta DIVERSEartLA ismi ile bu sene 23’üncüsü düzenlenen uluslararası fuarda yaklaşık 6 bin metrekarelik alanda 18 ülkeden yüz galeri 20 bin sanat eseri sergiliyor. 4 gün boyunca sürecek olan fuarın bu seneki teması ise “Çeşitlilik”. Fuarda Van Gogh, Miro, Monet gibi bilinen birçok sanatçının eserinin yanı sıra birçok yeni sanatçının eseri de sanatseverler ile buluşuyor. Fuarda yer alan eserlerin satış değeri milyonlarca doları bulabilirken fuarın kapanacağı güne kadar 35 milyon dolarlık satış bekleniyor.

Resimden heykele, enstalasyondan video sanatına birçok farklı dalda sanat eserinin bir arada bulunulduğu fuarda özellikle küratörlüğünü Marisa Caichiolo’nun yaptığı Antuan’ın Left or Right (Sol veya Sağ) isimli eseri hem izleyicilerin stresini atmasına izin verirken politik duruşuyla da dikkat çekiyor. Enstalasyonda Kim Jong Un, Donald Trump, Putin, Esad gibi liderlerin resimleri boks torbalarının üzerinde yer alıyor. Sanatçı kişiler bu torbaları yumruklayarak negatif enerjiden kurtulduklarını söylüyor.

Fuarda İHA’ya konuşan Amerika, Avrupa ve Türkiye’de birçok sergi düzenlemiş, sanatçı, küratör ve sanat danışmanı Nalan Kumlalı Atahan, fuarın büyük bir sanat şöleni olduğunu ve farklı dallardan birçok sanat eserinin görülebildiğini, bu durumun sanatseverler için büyük şans olduğunu söyledi.



Öte yandan, fuar 14 Ocak Pazar gününe kadar devam ediyor.
Kaynak: İHA