Kur'an Bülbüllerinden Muhteşem Tilavet

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Binbir Hatim programları kapsamında düzenlenen Kur’an ziyafeti vatandaşları adeta mest etti.

Kur'an Bülbüllerinden Muhteşem Tilavet
İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Fas Kraliyet Hafızı Hişam El Azimi, Hafız Mustafa Kızılcaoğlu ve Hafız Menduh Karslı katıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Allah’ın en büyük, derin ve eşsiz bir hazine olan Kur’an-ı Kerim, Yüce Mevla’nın insanoğluna gönderdiği en büyük hediye ve nurdur. Onu anlatmak için kelime ve sıfatlar yetersizdir, hiçbir yazı Kur’an ayetleri kadar güzel ifade edemez kutsal kitabımızı. Kur’an; her yaşta ve eğitimdeki her insanın anlayabileceği kadar açık ve hikmetli bir kitaptır” dedi.

Konuşmasında Kur’an-ı Kerim’in faziletlerine dikkati çeken Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüce Allah, Kuran-ı Kerim’i insanlara açıklayıcı bir rehber olarak göndermiştir. Onda insanlar için en kolay ve en güzel yaşam tarzını bildirmiştir. Allah’ın razı olacağı tüm ahlak özellikleri ve iman edenlerin yapmaları gereken her şey, tüm detaylarıyla Kuran’da tarif edilmiştir. Muhteşem muhtevasıyla insanoğluna İslam şuurunu aşılayan, mukaddes kitabımızda yer alan her bir ayet değer biçilemez özelliklere sahiptir. Günümüzde modern zamanların batıl beşeri ideolojileri, yeni ideoloji ve akımları miadını doldurmuştur. Yeryüzüne indiği asırdan beri her bir yüzyıl Kur’an-ı Kerim çağıdır. Erzurum; kutsal kitabımıza yeryüzünde en büyük ehemmiyeti veren İslam beldelerinden biridir. Zira Dünya’da sadece şehrimizde 1001 Hatim Geleneği mevcuttur. Pir Ali Baba Hazretleri tarafından başlatılan bu gelenek, asırlardan beri devam etmekte, her yıl aralık ve ocak aylarında kutsal kitabımız, binlerce kez hatmedilmektedir. Müminler hatm-i şeriflerde, kalp ve dillerinde sürekli Azimüş şan’ı zikrederler. Erzurumlu alim ve mübarek zatlardan Pir Ali Baba’nın, ‘Eğer her yıl 1001 hatim okursanız, Allah’ü Teala bu memleketi hususiyetle zelzeleden korur’ diyerek başlattığı bu gelenek, her bir Dadaş’ın onur ve gurur duyduğu asil bir iftihar vesilesidir.”

“Çocuklarınıza Kur’an-ı Kerim’i öğretin”

Başkan Sekmen, konuşmasında anne ve babalara seslenerek, “Kur’an-ı Kerim’i çocuklarımıza öğretip bu eğitimi en büyük öncelik olarak görmeliyiz. Hakiki Müslüman hayatı Kur’an’da bulan, Kur’an’ı hayatına uygulayan ve ona hizmet edendir. Unutmayalım ki, Kur’an, insanların dertlerinin şifa kaynağı, bireysel ve toplumsal problemlerinin de çözüm adresidir. Kur’an-ı Kerim huzurlu bir toplumun inşası için sağlıklı nesillerin yetişmesinde haneleri ve mabetleri birer eğitim yuvasına dönüştürmüştür. Gençlerimiz günümüzde teknolojinin sanal esiri olmuş, gri, boş ve karanlık bir dünyanın kuşatması altındadır. Şu bir gerçektir ki, Kur’an-ı Kerim ile birlikte hayatını manevi bir iklime adayan nesiller çağa damga vuracak dehaları yetiştirecektir. Âlimlerin, ulemaların, sultanların, cihana hükmedenlerin rehberi Kur’an-ı Kerim’i okumak, anlamak ve anlatmak her birimizin en temel vazifesidir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA