Kocaoğlu bastırdı Kılıçdaroğlu kabul etti

CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir'de son durum ne? Eski başkanlardan Kemal Karataş neden isyan etti? Takvim gazetesinden Şebnem Bursalı yazdı.

Kocaoğlu bastırdı Kılıçdaroğlu kabul etti
Kocaoğlu bastırdı Kılıçdaroğlu kabul etti
Takvim gazetesi yazarlarından Şebnem Bursalı, bugünkü köşe yazısında 'İzmir CHP'de her şey Aziz için' başlıklı bir bölüm kaleme aldı.
 
CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir'de son durumu aktaran Bursalı, 'İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2019 Mart'ındaki yerel seçimlerdeki sandıklara yönelik tehdidiyle Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu kendi adayı için ikna etmeyi başardı!' ifadesini kullandı.
 
Bursalı'ya göre; Kılıçdaroğlu, özel danışmanını göndererek delege üzerinde birebir çalıştırdı.

Köşe yazısının o bölümü şöyle:

CHP, Şubat başında yapacağı kurultay öncesinde il kongrelerini tamamlamak üzere. Özellikle de İstanbul, İzmir ve Ankara kongreleri hayli çekişmeli, hararetli, yumruklu, hakaretli kavgalarla geçti. Başkanlık için yarışan adayların kim olduğu değil, parti içindeki hizip grupları arasındaki rekabet ve çekişmeydi bu aslında. İzmir'de de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2019 Mart'ındaki yerel seçimlerdeki sandıklara yönelik tehdidiyle Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu kendi adayı için ikna etmeyi başardı! Hatta Kılıçdaroğlu, özel danışmanını gönderdi ve delege üzerinde birebir çalıştırdı. Eski başkanlardan Kemal Karataş'ın sosyal medyadan ilan ettiği isyanına rastladım dün. Yazımızı da onun isyanıyla bitirelim: 'Şimdi darmadağınık bir CHP, darmadağınık bir örgüt. Kızgın, kırgın, yılgın, aldatılmış. CHP İzmir bir seçim yaptı, 'İzmir Aziz'dir, Aziz kalacak' sloganına bir yenisini eklediler: CHP Aziz'dir, Aziz kalacak. İzmir CHP'de her şey Aziz için..'.

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız.