Kartepeli Çocuklar Tramvayı Öğrendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Haziran ayından itibaren hizmete sunulan Akçaray, Kartepeli çocukları heyecanlandırdı.

Kartepeli Çocuklar Tramvayı Öğrendi
Kartepe Belediyesi tarafından ‘en iyi öğrenme yerinde öğrenme’ felsefesi ile yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda hafta sonu yapılan etkinlikte, 300’ü aşkın Kartepeli çocuk tramvay ile tanıştı. Akçaray tramvay hattının ilk durağı olan İzmit otogardan başlayan seyahatte, çocuklar tramvayla gezmenin tadına varırken İzmit turu atma imkanı da buldu. Seyahat sırasında Kartepe maskotları Karcan ve Ulaşcan çocuklara eşlik ederek, onları İzmit’in tarihi ve Akçaray hakkında bilgilendirdi. Öğrenciler onlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Ayrıca görevliler tarafından, tramvayın nasıl kullanıldığı çocuklara gösterildi.

Yapılan seyahatle birçok bilgiyi eğlenerek ve yaşayarak öğrenen çocukların mutlulukları verilen hediyelerle ikiye katlandı. Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü üyeleri, kendilerine bu imkanları sağlayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e ve Kocaeli’ne tramvayı kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na çok teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA